История за споделено знание, приятелство и едно уиски

icon
Sofialive.bg
Източник: Jameson

Настанете се удобно, защото е време за една история, пълна с поуки, много натрупано знание, широки усмивки, нови приятелства… и едно ирландско уиски.

Човек се учи, докато е жив, вероятно и след това. Все повече се говори за убиеца на прогреса и развитието – комфортната зона. Тя е състояние на липса на тревожност, в което човек се намира, използвайки различни поведения, с които получава задоволителни резултати, обикновено без чувството за провал или друг евентуален риск. Човек сам поставя определени мисловни граници, които му осигуряват чувството за сигурност.

Не звучи толкова заплашително, поне не и на пръв поглед. Погледнем ли в дългосрочен план обаче, ще открием проблема на собствения си балон. Когато без усилие постигаме задоволителни резултати, ние трудно ще проявим желание за развитие, да не говорим за опит в друга сфера, която ни се вижда непозната и шансът за провал там е много по-голям. Не виждаме проблем, следователно няма такъв. Но как ще продължиш напред, ако тъпчеш на едно място?

Разбрахме какво е комфортна зона и е време да видим как можем да излезем от нея. Разбира се, това не е никак лесна задача. Първо трябва да осъзнаем и да признаем пред самите себе си, че се намираме в такава. След това ни е необходима мотивация. Мотивация да се преборим със страховете и съмненията си и да пристъпим плахо в света на непознатото. Едва ли можем да се справим сами, затова ни трябват добри приятели, които да ни придружат в пътешествието и да ни помогнат да се справим с потенциалните препятствия, които ни очакват.

Точно затова ирландско уиски № 1 в света – Jameson, събра приятели, които да споделят своето знание един с друг и да си помогнат с първи крачки в нещо ново, нещо различно, нещо извън обичайната им зона на комфорт. Невероятно талантливата актриса от българското кино и театрална сцена – Силвия Петкова, човекът способен да миксира всяка песен и да взриви всеки купон с фънки парчета – DJ Мартен Роберто, една от най най-популярните дами в българския тату свят – Ивета Тошева от Ink Factory и момчето магьосник с ножица и бръснач в ръка – Николай Дойчев от Head Hunters, участват в една изключително забавна, но и образователна видео поредица – Jameson Top of the class, водена от Емма Уолш, една красива млада дама, дошла чак от Ирландия, за да представя и развива Jameson на българския пазар.

Задачата им включва всеки да покаже основни практики в своята професия, като се опита да предаде знанията си на някой от групата приятели. По този начин всеки един от участниците излиза именно от зоната си на комфорт, като пребори страха си от евентуален провал. А на 14-ти април ще се съберат всички за едно последно предизвикателство, след което ще разберем кой грабва наградата “Top of the class”.

Можете да гледате поредицата в профилите на Jameson в Instagram и Facebook. Още в първия епизод виждамe как актрисата Силвия Петкова застава зад пулта с многото копчета и бутони, а Мартен я въвлича в непознатото, като споделя своите знания за миксирането и създаването на приятна атмосфера чрез музика.

 

Вече очакваме следващите епизоди, за да проследим още истории за споделено знание, приятелство и едно уиски, а дотогава казваме „Наздраве“ на всички смелчаги, които не спират да се развиват и да излизат от зоната си на комфорт.

Изненадите далеч не спират дотук. Понеже знанието и усилията трябва да се поощряват, от Jameson раздават и много специални награди в рамките на цял един месец. Следете социалните мрежи на ирландското уиски, за да разберете как да грабнете една и за вас.