Как да бъдем по-щастливи и организирани

icon
Sofialive.bg

На всеки  му се иска да подреди  всички аспекти от живота си според своите цели и очаквания, но не винаги това е възможно.

В случаите , когато отговорността е изцяло наша обаче, да бъдем по-организирани е въпрос на личен избор. Дори онези, които са подвластни на артистичния хаос и са бохеми по призвание, често имат нужда от добра организация.
Ето и няколко лесни начина как да я постигнем:

Подредете приоритетите си

Това е първата стъпка към успеха.. Може да ви върви в доста професионални направления, да имате хиляди идеи, които чакат реализация и да не ли липсва енергия за нови начинания, но все пак вие не разполагате с неограничени възможности и време. Трябва да отсеете онова, което наистина  е важно, а не да се разпилявате в безброй занимания и инвестиции.

Не отлагайте

Отлагането и игнорирането на отговорностите и ангажиментите е груба грешка и определено ще ви превърне в мързелив и безхарактерен човек. Колкото и да е неприятна дадена задача, не допускайте да ви "виси" над главата дълго време, защото тя няма да изчезне от само себе си, а вие ще си имате неприятности.

Планирайте и обмисляйте важните стъпки
Спонтанността е хубаво нещо, но в някои случи може да ви изиграе лоша шега. Ако искате да сте по-организирани и да знаете какво се случва, правете планове и обмисляйте действията си. Рядко нещата се получават добре в последния момент а и не бива да разчитате само на късмета си, защото той никога не е постоянен.

A тук можеш да видиш един наръчник за оцеляване на детско парти

Всъщност не е толкова трудно...