Как да бъдеш ултра мрачен

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

От доста време насам модата на ултра позитивизма е заменен с тенденцията да изглеждаш впечатляващо сериозен, дори мрачен.

С това твърдение разбира се, не искаме да засегнем по никаъв начин любителите на мрачните книги, филми, готическа визия и култура и явна мистика, лъхаща от езотериката. В наши дни мракът буквално и метафорично е изгубил голяма доза от естествения си, за мнозина неразбираем чар.

И все пак, ако и ти искаш да се слееш с "мрачното" модерно стадо, предлагаме ти няколко идеи как да го постигнеш.

Работи върху лош, хейтърски поглед

Без значение, че тайно обичаш да слушаш весело диско, обожаваш да се обличаш в ярки цветове и да се разхождаш в слънчево време по поляна от маргаритки, за да изглеждаш поне малко мрачен, ти трябва точният поглед. Опитай се да тренираш злокобен, лош и хейтърски поглед пред огледалото всеки път, щом излезеш. Скрий умело доброто си настоение зад намусено и безизразно изражение и в никакъв случай не се сещай за нищо, което може да те разсмее, особено минавайки покрай много хора. Така цялата ти подготовка ще отиде на кино. Ако усъвършестваш мрачния си поглед и го прилагаш всекидневно, то със сигурност ще спечелиш поне едно нещо - всички досадни бъбривци и неприятели няма да припарят до теб. Рискът да отблъснеш и останалите е голям, но всяко нещо изисква жертви. Особено ултра мрачността.

Прави си само мрачни снимки и винаги изглеждай така

Дори в душата ти да грее слънце и да искаш да изкрещиш на целия свят, че се чувстваш прекрасно, намери начин това да не достига до никой друг. Поработи върху своите снимки и цялостната си визия. По възможност си прави повече черно бели фотоси с безнадеждно или зловещо излъчване, като можеш смело да посегнеш към грима подходящ за Хелоуин, някое огледало с черна рамка и фигурка на череп от магазина за левче. Купи си поне една готическа одежда и се разходи така из целия град в допълнение с черно чадърче и изкуствен гарван на рамото...


и стискай палци да не попаднеш на някой истински, отдаден готик фен. 

Говори необичайно, преструвай се, че харесваш черен хумор

За да си поне малко мрачен, трябва да се погрижиш и за начина си на говорене. Няма как да поздравяваш със "К'во стааа брат?" и да излъчваш нужния респект и любопитство.

Изразявай се особено, леко поетично, но неразбираемо дори за самия теб. Така хората никога няма да са сигурни за какво говориш и ще изглеждаш още една идея мистериозен. А мистерията винаги носи със себе си и частица мрак. Споменавай често пълнолунието, тъжната си, плачеща душа и това колко си изгубен. Можеш да пишеш често и мрачни стихове или изявления в социалните мрежи, но още по-атрактивно ще е да покажеш,че си фен на черния хумор. Пускай редовно шеги за лекарски грешки, погребения и срещи със Свети Петър. Дори и ти самия да не ги схващаш, няма значение. Важното е, мрак да има.

Направи си поне един мрачен профил в социалните мрежи

Ако имаш обикновен профил със скучни семейни снимки, селфита на морето или тагвания от концерти, никой няма да види колко всъщност си мрачен. Създай си още един профил и го разивай постоянно в мрачна посока. Не допускай нищо позитивно в него и подбирай внимателно хората във френдлиста си. Те трябва да са също толкова мрачни като теб, за да имате общи теми за разговори или поводи за депресия и лошо настроение.

Когато си прекалено весел и щастлив, избягвай да публикуваш каквото и да е в него, защото ще се издадеш,че всъщност всичко е просто роля и цялата магия ще изчезне.

Давай си вид на крайно апатичен

Мрачността върви с малко апатия и непукизъм. Не давай никакви признаци на вълнение и не показвай силни емоции, каквото и да се случи. Старай се да бъдеш поне малко саркастичен (ако знаеш как), когато пред теб стои позитивен човек и да убиеш всякакво желание у него да ти говори с теб за нещо приятно. Общувай с личности, които са също толкова мрачни, студени и дистанцирани като теб и създавайте колективно негативна атмосфера.

Няма нищо лошо в това да си малко или много мрачен. Но да бъдеш псевдо в каквото и да е направление е по-лошо и от тежка диагноза.

 

Автор: Линда Николова