Как да се обличаме стилно през зимата, но и да ни е топло?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Зимата вече е тук, а това си личи по красиво натрупалият сняг навън. Убедени сме, че по това време на годината всяка дама е изправена пред дилемата: дали да и е топло и комфортно, или да впечатлява с визията си.

Въпреки минусовите температури навън, не трябва да се отказвате, от това да бъдете стилни. Може да постигнете безупречна визия, без да правите компромис с топлината и комфорта си. Не се отчайвайте! Не е мисия невъзможна!

В тази статия ще ви издадем няколко модни съчетания, с които няма да ви се налага да правите компромис със стила си.

Стилни и през студените дни на годината

Дори всеки път когато отворите гардероба си, да ви се струва, че няма какво да облечете, за да изглеждате безупречно в най-студените дни на годината - уверяваме ви, че не е така! Не пренебрегвайте, блузите с дълъг ръкав, които имате в гардероба си. Въпреки, че те често са подценявани, са точно тази част без която зимната ви визия няма да бъде завършена.

Блуза с дълъг ръкав и панталон с висока талия

Ако се чудите как да спазите дрескода на компанията, в която работите през зимата, то това е една чудесна визия. Подберете цветове, които си подхождат и съчетайте панталон с висока талия и блуза с дълъг ръкав. Не само, че ще ви е топло, но и ще се чувствате уверени с тази визия.

Не захвърляйте любимата си пола

Навярно ще се зачудите - как ще облечете пола през зимата. Колкото и невероятно да ви се струва, може да носите поли и през зимата. Всичко, от което се нуждаете е по-дебел чорапогащник или термо бельо. Нагоре може да съчетаете с блуза с дълъг ръкав тип поло, а ако искате да експериментирате, може да комбинирате и с овърсайз пуловер.

Спортно елегантна визия за снежни разходки

Въпреки студа зимата си има и своя чар. Не може да отречете красотата на натрупалия сняг по дърветата и затрупаните улици със снежна покривка. Въпреки ниските температури, си заслужава да излезем за малко и да се порадваме на зимната приказка.


Дори да ви е страх от простудяване, на помощ идват блузите с дълъг ръкав. Съчетайте любимата си блуза с дънки и дебело зимно яке. За да ви е максимално топло може да се подсигурите с термо бельо.

Завършете визията си с подходящи аксесоари

Нищо друго не може да придаде финален завършек на визията ви, така както аксесоарите. Добрата новина е, че през зимата има изобилие от аксесоари - от плетените шалове, шапки и ръкавици, до любимите ни чанти.

Въпреки, че през по голяма част от времето ръцете ни са покрити с ръкавици, грижата за маникюра не бива да се пренебрегва! Тук с всички сили важи максимата: “Стилната жена се познава по добре поддържания маникюр”

Маникюр

Кой не обича коледните маникюри? С тях коледното ни настроение е още по-приповдигнато, а те си подхождат с всяка една визия, защото Коледа просто наближава!

Но, за да постигнем добре оформен маникюр, трябва да преминем през добре познатото оформяне, което е свързано с много прах, получен от изпиляването на ноктите. Прахоуловителят ще ви помогне да поддържате мястото около вас и дрехите си чисти.

А ако ходите на маникюр, може да разкажете на маникюристката си, за този уред и колко чистене ще и спести след всеки един клиент.

Чанти

Колкото и да обичате летните си чанти в топли цветове, ще трябва да ги изоставите до края на зимата. Актуалните цветове през най-студения сезон от годината са в тъмната и студена гама.

Изберете чанта за вашата визия, която да ви е удобна, но в същото време да се съчетава добре с цветовете на тоалета ви.

Шапки

През последните години, голяма популярност набраха зимните шапки с козирка или тип барета. И двата модела са подходящи за стилна зимна визия. Но ако предпочитате топлината пред силно изразения стил - винаги може да заложите на плетените шапки.

Въпреки че, през студения сезон е много по-трудно да изглеждате красиво и модерно, отколкото през лятото, не бива да се отчайвате. Дори някои от летните елементи в гардероба ви, могат да ви помогнат в избора на стайлинг, а добре познатите блузи с дълъг ръкав винаги ще намерят приложение във всяка една зимна визия.