Как да се отървеш от най-добрата му приятелка (без убийство, засега)

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Ако ти е омръзнало сърцето ти да прескача четири удара в момента, в който дадено име бъде споменато. Ако коленете ти изтръпват, а дланите ти се потят при появяването на конкретна персона повреме на очаквано весели и романтични вечери. Ако в главата си имаш три ефективни плана за убийство, които включват обесване на собствените й черва, прекъсване на сънна артерия с нож за маргарин и изваждане на бял дроб с черпак, заврян през гърлото й, но не смяташ, че си заслужава да излежаваш доживотна присъда, може вече да бъдеш спокойна. Предлагам ти три начина да се отървеш от досадната му най-добра приятелка, без да се налага някой да пострада...поне засега!

Убеди се, че проблемът не е само в твоята глава

Няма особена разлика между влюбената жена и съвременния терорист – и двамата лесно прегръщат идеята за масово изтребление като детска игра. И двамата с еднаква лекота намират проблем дори в мирното съществувание на бъдещите си жертви. Идеята за ганоцид над цялата женска общост, била тя близка или далечна от любимия мъж започва да изглежда като една красива, адекватна и напълно основателна мярка с цел запазването му в еднолично притежание.

И докато умът ти рисува все по-цветни картини на всичко, което се случва между твоят любим и най-добрата му приятелка в двата часа, които й е посветил, много е вероятно двамата да пият бира в някой бар и да гледат поредния мач от английското първенство. Вероятно през цялото това време той й надува главата колко си прекрасна и колко много те обича. Вероятно на нея й е втръснало до мозъка на костите й да слуша, но все пак го прави. В името на неговото щастие.

Често пъти мъжът се чувства между чука и наковалнията в подобни ситуации. Още повече когато се намира между два силни характера. От една страна – ревнуващата и властна жена, от другата – нищо-не-разбиращата най-добра приятелка, чието търпение в някакъв момент се изчерпва и се включва във война, която най-вероятно вместо с победител, ще завърши с три губещи страни.

Опитай се да я опознаеш

Най-добрите приятелки са обречени да бъдат намразени преди да бъдат опознати. Те са вековен естествен враг на Единствената без право на обжалване. Ето защо държат в ума си идеята, че някой ден може би ще се наложи да се оттеглят, отново в името на щастието на своя почти брат. Пред жената болна от остра форма на ревност трудно би могло да бъде аргументирано твърдението, че друга жена е близка още от дете на нейния любим и ако е искала да се случи нещо между тях, то е щяло да се случи много отдавна.


Вместо да изпадаш в истерични пристъпи при всяко тяхно виждане, ти предлагам да се опиташ да я опознаеш. Покани я на шопинг или в някой бар, поговорете си. Може да се окаже, че двете имате много повече общо, отколкото предполагаш. В крайна сметка само чрез разговор можеш да разбереш дали двете си допадате, или наистина не можете да се понасяте. Кой знае – може пък да се окажете толкова добър тандем, че заедно да организирате рождения му ден.

Опознавайки най-добрата му приятелка ще получиш ексклузивната възможност да опознаеш много по-добре и самия него. Все пак най-добрите приятели не са случайни и често пъти човек е замесен от еднакво тесто със своите. Помисли за своята най-добра приятелка – не сте ли своеобразен огледален образ в много отношения? Именно! Същото е и в конкретната ситуация. А от това момиче може да научиш изумително много.

Говори с него

Повечето от нас правят грешката да се нацупят и да млъкнат, очаквайки Той да прояви гадателски способности, да хвърля боб и да приложи древнокитайски гадателски метод, за да разбере какво не е наред. Важно е да се сетиш, че ако ти самата не говориш, няма кой да те чуе дори и да искаш. Формулата „мълча, за да ме чуеш“ не работи извън ревливите стихосбирки на тийнейдърките писателки.

Важно е спокойното говорене. Седни и му сподели всичките ти притеснения, колкото и глупаво да звучат. По този начин той хем ще бъде наясно с чувствата ти, хем ще има възможността да ти обясни ситуацията преди апокалиптичните сценарии да са се разбошували в мозъка ти. Много е възможно той дори да не подозира, че има нещо, което те тревожи. Успешните връзки се градят на база на откритост и разговори.