Как да си изберем матрак?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Покупката на матрак за голяма част от хората е трудно начинание, поради факта, че рядко се прави такава покупка. Ние в магазин за матраци Моят Матрак знаем това и ще ви представим няколко важни стъпки, които да спомогнат при избора и покупката на правилният за Вас матрак.

  1. Много е Важно да знаете какъв тип матрак и размер Ви трябва за Вашето легло. Те биват еднолицеви и двулицеви.

Еднолицевите матраци имат вградена дървена или метална рамка в тях и се поставя директно на леглото без да има нужда от подматрачна рамка, или твърда основа. Те се произвеждат само и единствено в България и избора при тях не е много голям.

Двулицевите матраци са меки от двете си страни, и трябва Вашето легло да има подматрачна рамка или твърда основа, на която да се поставят. Препоръчва се най-вече използването на подматрачна рамка.

     2. Определете бюджет, който да инвестирате в нов матрак.

След като знаете типа и размера на матрака, е добре да определите бюджет. Не забравяйте, че това е инвестиция във Вашето здраве, поради факта, че прекарвате средно по 8 часа в денонощието на него. Можете да рагледате предложенията в онлайн магазин за матраци Моят Матрак, за да добиете представа какви са цените на различните производители и класове матраци. Ако все пак нямате възможност да отделите достатъчно, винаги можете да се възползвате от варианти на изплащане без оскъпяване.

      3. Къде и как да тествате? Или да поръчате онлайн?

Винаги можете да поръчате онлайн Вашият нов матрак, но също така е добре ако имате възможност да тествате. Подбора на магазин не е толкова труден, разбира се има доста магазини в големите градове, и след бързо търсене в Google, можете да изберете къде да отидете. Разгледайте и ревютата от Google Maps, те са доста показателни за качеството на обслужване и продуктите, тъй като не могат да се редактират от собствениците на обекти.


След като отговорите на горните въпроси, поздравления, вече имате яснота за основните неща около новия Ви матрак. Ако пък имате здравословни проблеми, можете да се насочите към ортопедичен матрак.