Как да залагаме и да печелим от залози на корнери

icon
Sofialive.bg
Източник: топка

Когато правим футболни прогнози на корнери има няколко основни неща, които биха могли да ни бъдат от полза както предварително, така и по време на самата среща. В зависимост от очакванията на букмейкърите преди дадена среща, възможностите за корнери с изравнен коефициент варират между под/над 8 корнера до под/над 12 ъглови удара. Например предварителните очаквания за среща между Нотингам Форест и Престън не биха били свързани с неспирни атаки от едната или от другата страна, следователно ставката най-вероятно би изглеждала така под/над 8 корнера 1.85/1.90. В мач между ПСЖ и Дижон обаче, по всяка вероятност „парижани“ ще се опитат да атакуват неспирно, да отправят удари към вратата, които в последствие да биват избивани или изчиствани в ъглови удари и затова тук логиката например би била под/над 12 корнера 1.90/1.85.

Едно от нещата, които бихме могли да проучим предварително, свързани с прогнозирането на брой ъглови удари е именно първенствата, турнирите и срещите между отборите. Има такива, в които коефициентът на очаквани корнери е по-висок и такива, при които е по-нисък. В зависимост от личната ни преференция за това какъв тип игра търсим (под/над) трябва да се ориентираме в желаната посока. Има и няколко тънки момента при залозите на живо, когато изглежда логически издържана играта на корнери. Да вземем следния пример: минутата е 80‘, а Реал Мадрид губи у дома от Райо Валекано с 1:2. Ами със сигурност очакванията са за безспирни атаки до края на мача от страна на „белия балет“, което само по себе си говори за една потенциална канонада от изстрели по посока на вратата на противника. Това е достатъчно подходящ момент да пробваме залог от типа на да има над 0.5/над1.5/над2.5 ъглови удара до края на срещата.

Всичко това обаче, трябва да бъде дългосрочно, устойчиво и да можем да надграждаме над него. Трябва да бъде свързано с желязна дисциплина, правилна стратегия и средства, които първоначално да отделим под формата на банка за залози. Тази така наречена банка е хубаво да е колкото е възможно по-голяма като размер, но да не е повече, отколкото можем да си позволим да загубим. Целта на това е да поставяме предвижданията си със залог, който независимо от развитието му няма да ни повлияе психологически и емоционално. Трябва да бъдем доста хладнокръвни тук! Хубаво е след като фиксираме този размер на първоначалния си капитал за игра, да измислим и процент, който също да бъде конкретен, в размера на който ще поставяме залога си всеки път. Това е изключително важно! Този процент не трябва да бъде променян при победа или загуба, а винаги трябва да бъде един и същ. В този случай, ако имаме среден коефициент на залозите около 2.00 и успеваемост 50%+, то ние бихме могли да увеличаваме тази банка и в дългосрочен план.

Разбира се, ако не се чувстваме напълно уверени в дисциплината или познанията си поне отначало, винаги можем да прибегнем до услугите на професионалисти в бранша. Подобни експерти в предоставянето на прогнози за корнери, както и много други разнообразни футболни, а и не само предвиждания, са специалистите от Футболни-прогнози.Бг. Те предлагат всичко това напълно безплатно на своите потребители, като дори дават добавената стойност на добрите съвети и практики при залозите.