Как на изгодна цена да подмените стария водомер с немски, с дистанционно отчитане?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Все по-често е говори за водомери с дистанционно отичане, които са изискване на водопроводните дружества при смяна или инсталация в нов обект. Причините за това изискване от страна на доставчиците се конкретизира с това, че са заложени намаляване на разходите като се сведе до минимум физическото отчитане на разходваната от домакинствата вода. В какво се състои процеса и как се извършва подмяната на аналоговите с цифрови измервателни устройства предстои да разберете от днешната тема. Що се отнася до препоръките за смяна с немски водомери с дистанционно отчитане цена, на която се извършва услугата от лицензирани фирми е достъпна и напълно реална според спецификата на работата.

Кои са причините да са препоръчвани немските измервателни устройства с дистанционно отчитане?

Немското качество е пословично и все повече потребители, които изискват да разполагат с наистина добри и качествени уреди, устройства и машини залагат именно на гама, която покрива високи стандарти. Затова и що се отнася до това да се инвестира във водомер с дистанционно отчитане то като ефективни, прецизни и супер надеждни се приемат именно тези немско производство.

Характерно за смяната на старите аналогови измервателни устройства с такива с дистанционно е в това, че можете да си гарантирате:

- Отлично качество на водата;

- Прецизно отчитане;

- Точно определяне на сметките за разходвано реално количество вода;

- Без необходимост да допускате инкасатор в дома си за да бъде отчетено потреблението и други.


Накратко самото изискване за подмяна на старите с такива с дистанционно отчитане водомери се оказва не по-малко удобно и за самите абонати. Така не само се ограничават загубите на вода на дружеството доставчик, но клиентите няма да бъдат ощетявани поради неточно подадена информация.

Дигитализацията във водопроводния бранш има съществени предимства и за двете страни, което обяснява и налагането на подмяната на старите устройства с нови, при които отчитането става изцяло дистанционно. Вижте и тяхната услуга откриване на течове от Хидро Старт.

По – скъпо ли ще струва на абонатите тази услуга?

Тъй като става въпрос за водомер, който е с реални подобрения и следва да се свърже със софтуера на дружеството доставчик то определено има причина да се тревожите за това колко би ви струвала една такава услуга. Всъщност тарифите при повечето компании, които са лицензирани да извършват такива дейности са почти еднакви. Това, което на практика оказва някакво отражение върху стойността на ремонта са:

- Колко цола е устройството;

- Дали е за топла или студена вода;

- Къде е монтиран;

- Дали се налага да се извършат някакви последващи дейности, които да повишат тарифата за смяната.

Обичайно цената, която се заплаща за смяна или инсталиране в нов обект на водомер с дистанционно отчитане е между 30 и 45 лева. Разбира се при промяна на обстоятелствата цената може леко да се повиши, но в никакъв случай не фрапиращо. Отделно се заплаща и самото измервателно устройство. Тук цените при немските уреди варират от 60 до 100 лева в зависимост от марката.

Имайте предвид, че не всеки немски водомер може да бъде монтиран, тъй като би могло да не е утвърден от дружеството доставчик. Така, че задължително се доверете на онези лицензирани фирми, които са напълно наясно с всички изисквания на доставчика.

Какво включва услугата?

В цената на услугата както разбрахте е включена самата дейност по смяна и инсталация, но не се отнася до стойността на измервателното съоръжение. В етапите, които се отнасят до фактическата подмяна на водомерите с нови с дистанционно отчитане се включват:

- Демонтаж на стария;

- Монтаж на нов;

- Узаконяване;

- Изготвяне на необходимата документация.

За да ви струва по-евтино услугата, водомера и инсталирането на радио модул ви съветваме да се възползвате от предоставените от лицензираните фирми комплексни работи, които включват всичко, което да ви гарантира прецизно и коректно отчитане на разходваната на вода.