Какво се крие зад статуса „Сложно е”

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Да оповестиш в какви  лични отношения си с някого чрез фейсбук, отдавна е нещо често срещано и съвсем нормално… дори наложително. Има обаче един статус, който сякаш е създаден само и единствено да бъде объркващ и неясен, а именно „сложно е”.А както знаем, всичко неразбираемо и сложно винаги е било на мода, без значение дали наистина е такова. E, нека да видим какво всъщност се крие зад тази „загадъчност”:

Желание да се привлича внимание

Да оповестиш истинските си отношения онлайн е толкова обикновено и скучно, че е най-добре да се скриеш зад някое сложно отношение, като се надяваш това да те направи по-интригуващ. За допълнителен ефект можеш да вмъкваш периодично в профила си драматични елементи-тъжни картинки и песни, сълзливи статуси и лична поезия.

Tотална заблуда

Може би ти самия си тотално заблуден по повод сложността на ситуацията. Едностранните чувства придружени с всевъзможни методи за привличане на техния обект и ситуацията „Ние сме гаджета, но той/тя не знае”, не е сложно отношение, а илюзия и загуба на време.

Скриване на факта, че просто си сам
Няма как всеки по едно и също време да срещне своя човек и да го обяви щастливо из социалните мрежи качвайки романтични статуси и общи снимки.  Не е срамно и лошо  да си необвързан, но очевидно за теб това е голям проблем и от страх какво ще кажат хората, си решил да поукрасиш нещата…така поне ще умуват какво всъщност се случва с любовния ти живот и дали нямаш някое тайно гадже. Но знаеш ли? На никой не му пука чак толкова.

Токсична връзка
Ако си попаднал във водовъртежа на токсична връзка, но не искаш да признаеш ,че е такава, то на помощ идват заветните сложни отношения. Чрез тях търсиш лесен начин да оправдаеш нещо тотално обречено и за двете страни и да продължаваш да го поддържаш на системи. Можеш да излъжеш Фейсбук, но не и себе си.

Вечните събирания и раздели
В случай, че имаш връзка, която се разпада и обновява със скоростта на светлината и резките събирания и раздели са нещо нормално, нейният статус не спада към сложните, а по-скоро към безсмислените. Такива отношения никога не могат да бъдат пълноценни, нито търпят развитие. Изнервят на макс както участващите в тях ,така и всички останали.

Friend зоната
Смяташ за сложно това, че от с от години се радваш на приятелството на някой, към който имаш и съвсем различни чувства и тайничко се надяваш след 20 години най-сетне да те погледне по друг начин? Изслушваш търпеливо всичките истории за бившите, стоически даваш съвети за срещите с бъдещите, опитваш се да приемаш с усмивка някой настоящ/а възлюбен/а? Нещата са съвсем прости-попаднал си във friend зоната, но не драматизирай, защото можеше да не стигнеш и до там…

Дори да си нямаш Батмобил, с тези чехли си цял супергерой и нито едно Lego не може да ти се опре