Кого можеш да срещнеш на плажа

icon
Sofialive.bg

С огромно вълнение и затаен дъх, долавяйки мириса на летен бриз, си се запътил към морето. С плажната чанта, джапанките, чадъра под ръка и забързана крачка си набелязваш перфектното местенце на пясъка, където да се препичаш в следващите няколко часа на слънце. Най-накрая е време да се отдадеш на заслужена почивка. Но дали хилядите пъти, представяйки си този рай, си предвидил всичко? Знаеш ли какво да очакваш и кого можеш да срещнеш на плажа? Ако не, ние ще те подготвим и за най-неочакваното.

Останал насаме с мислите си, наслаждавайки се на това как спокойно вълните се разбиват в брега, на това колко приятно вятъра гали кожата ти и изведнъж … „Абе как ще кажеш всичко коз бе?!“ последвано от богат нецензуриран речник. Отваряш очи и осъзнаваш, че до теб се е настанила групичка от поне шестима мъжаги, запасени от огромно количество бира, което обяснява големите шкембета. Забелязвайки и тена им, разбираш колко дълго ще си в тяхната компания на плажа. Да не забравяме и голямото разнообразие на скара в пластмасови чинийки и пържените картофи със сирене.

Но пък какво толкова. Това ще го преглътнеш. Време е да влезеш във водата и да се отпуснеш. Да, ама не. Чувстваш се сякаш си насред летните олимпийски игри. Водни спортове, дюшеци, които заобикаляш, хвърчаща топка, от която се пазиш, плискащи с крака малки деца… Стига толкова. Отиваш малко да поработиш върху тена си.

Внимателно стъпквайки по пясъка около постланите плажни кърпи в краката ти, лягаш на твоята в очакване слънцето да изсуши капките стичащи се по кожата ти. Затваряш очи и внезапно чуваш приближаващи се крясъци на деца, които се гонят и пръскат. Нямаш време за реакция и за секунди се оказваш с полепнал пясък навсякъде. Няма страшно. Ще изсъхнеш и ще изтупаш всичко. Ти си на мечтаната почивка.

Забелязваш в далечината момче със завиден тен, държащо чанти в двете ръце. „Тоооопли гевреци, варенаа царевицааа, две на цената на еднаааа…Хайде, само сегааа..“ Разбира се, къде без викачите по плажа. Спасителите на глада обикалят най-вече около семейства с дечица, които започват да хленчат и мрънкат, че искат от вкусотийките им на отчаяните родители. И те купуват, какво да правят. Най-омразните хора за родителите след хората, облечени на 40 градуса в плюшени костюми на анимационни герои, искащи да се снимат с дечурлигата.

Решаваш да влезеш още веднъж в морето, но флага е жълт. Има лек вятър. Влязъл си до малко над глезените и спасителите надуват свирките. Решаваш, че няма как да свирят на теб и продължаваш на влизаш навътре. Да, ама не. Никакво влизане. Има огромна опасност. Ще седиш на пясъка. Да не си дошъл да се удавиш?!

Точно в този момент до теб виждаш мъж, който е толкова изгорял, че едва едва сяда под чадъра. Маже се със завидно количество слънцезащитен крем. Може би е време след малко и ти да се намажеш…
Оглеждаш се и погледа ти се спира на двойка влюбени момче и момиче, на които се чудиш дали да услужиш с предпазни мерки, имайки предвид как се мляскат и колко са се награбили. Плажът е за развлечения, да, ама чак такива и пред толкова хора…

Започваш да се чудиш и дали си на правилния плаж, когато ставаш свидетел и на доста разкрепостена жена, която все пак носи някакво парче бански, вероятно само колкото да няма пълното основание да е на нудистки плаж. Все пак тук ще се откроява повече. Разбира се тази гледка меко казано не е същата като в представите ти за секси полугола жена на плажа.

Търпението ти се изчерпва, когато буквално до твоята кърпа се настанява семейство от друга националност със шест деца, а всички са с наднормено тегло и гръмогласни.

Решаваш, че за днес емоциите ти стигат и си тръгваш с надеждата утре да е по-спокойно. Но всички знаем, че или утре ще решиш да поплуваш на спокойствие в басейна към хотела, където далеч не те очакват по-малко изненади или на плажа ще е същото.

Но все пак си си топнал краката в солената вода, слънцето те е напекло и си се тагнал от Слънчака. Мисията е изпълнена. А относно снимките – ще намериш перфектната за социалните мрежи от интернет.

 

Автор: Евгения Тошева

А тук можеш да видиш защо честният труд е отживелица

Иска поне още едно куче и две котки, а през уикендите гледа да изчезне от града