Кой е Август?

icon
Sofialive.bg

Дойде и месецът, в който всички се питат кога мина това лято, защо не си спомнят първата половина от настоящата година, съответно не е ли време да започнат да пишат резолюции за следващата, ще успеят ли да си пуснат отпуск и през септември, за да отидат до близките по- топли страни и да си вземат от последните слънчеви лъчи. Август. А кой е той никой не се пита, въпреки че всички знаят част от отговора и ще е лесно да го сглобим. Нека опитаме…

Август е последният месец от лятото, защото колкото и да не ни се иска да го признаем, септември е граница към есента.

Август е и последният от лятната ваканция на учениците, на него би трябвало най да се наслаждават, но те не го знаят, затова се радват през цялото лято, особено по- малките. Август, въпреки тридесетте и един дни, които има, минава като миг и както в началото му се чудим кога дойде, така накрая не вярваме, че си е отишъл.

През август водата в морето е много топла и подходяща за къпане, но плажовете са по- мръсни, от когато беше хладна, защото хорското присъствие си е казало думата.

Август е и празничен, защото няколко  християнски празници са точно през този месец.

Август е подходящ да свършите неща, които сте набелязали за лятото, но не сте успели през първата му част, защото все пак е трябвало да си починете. А макар да минава бързо, е зареден с енергия, подходяща да удари едно рамо с изпълнението на задачките.

Юли може да се слави с изгреви, но никой залез не би надминал красотата на августовски такъв.

И накрая, дори някои да твърдят, че „август е септември”, не е. Изживейте го пълноценно, с чаша (с коктейл, вино, кафе, лимонада) в ръка, любими хора и слънчеви усмивки напук на облаците, които тази година ни развалят идилията- няма да им позволяваме!