Кратък наръчник за успешна 2020-та година

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

И ето, че дългоочакваната 2020-та настъпи. В навечерието на новогодишната нощ всички си пожелахме здраве, успехи, повече поводи за усмивки, истински, чисти и красиви взаимотношения и сбъдването на най-съкровените ни мечти.

От нумерологична, езотерична и астрологична гледна точка, тази година ще е по-обещаваща от предишната, ще донесе покоряване на нови професионални върхове и духовни хоризонти, както и възможност за започване на по-щастливи и хармонични любовни връзки или положително развитие на вече съществуващите. С една дума - мечтана идилия.

Но истината е, че за да е наистина прекрасна и сполучлива 2020-та, ще трябва сами да се потрудим превръщайки я в такава. И нито числата, нито разположението на планетите, броя прераждания, кармата, съдбата, затъмненията, значението на името или народните суеверия ще направят онова, което зависи само и единствено от нас.

Знам, знам. Удобно е да прехвърлиш цялата отговорност на външните фактори, но никак не е ефективно да отбиваш номера.

Ако не си съвсем сигурен от къде дa започнеш личната си промяна през тази година, нека ти помогнем с кратък наръчник.

Следвай мечтите и целите си, но стой и здраво стъпил на земята

Мечтите нямат граници и когато наистина искаме нещо от все сърце трябва да имаме смелостта, силата и търпението да се борим за него. Но за да се сбъдне дадена мечта, тя трябва да е реалистична и да съставим ясен план как да я реализираме. В противен случай се превръща е обикновена фантазия и илюзия, която може да ни държи постоянно в облаците и да пропуснем важни детайли и моменти. За това подхождайте към мечтите си и с доза практичност и си поставяйте разумни цели.


Със сигурност всеки таи в себе си няколко луди необичайни мечти, коrто понякога стоплят обикновеното му ежедневие и го карат да се усмихва многозначително.

Но за съжалние (или може би не) не притежаваме неограничени възможности.

Я си представете, че всичките ни желания можеха да се сбъднат?

Щеше да е пълно с инфлуенсъри, президенти, магьосници и пътешественици във времето, които накрая нямаше да могат да си купят от магазина и един хляб...защото всички, които отговарят за това такъв процес да бъде възможен, щяха да са зарязали работата си за да преследват великите си мечти...

Откажи се от поне два свои вредни навика

Не можеш без цигари и редовни алкохолни запои? Тактично се присмиваш на онези, които се опитват да водят здравословен начин на живот, мислейки ги за сухари, но все се оплакваш, че не се чувстваш добре?

Смяташ четенето и усвояването на нови значния за тотална скука, но мрънкаш, че не те назначават на желaната позиция?

Решението е едно-ако искаш да подобриш здравето и начина си на живот, опитай се откажеш от поне два свои вредни навика. Без значение какви - любов към чашката, цигари, постоянно консумиране на бързи храни, системно мързелуване...

Когато започнеш да се променяш в положителна насока и света около теб ще ти отвърне със същото.

Спри да бъдеш attention seeker и drama queen

Сигурно в много моменти ти се струва изкушаващо да се превръщаш в тези две неща, особено ако постоянно намираш причини, които да те правят тъжен, депресиран или не достатъчно оценен. Но повярвай, подходът да търсиш внимание (и то предимно в социалните мрежи) и да разиграваш едни и същи драматични моноспектакли е доста глупав и жалък. Единственото, което ще постигнеш е да привлечеш към себе си хора, които изразяват себе си по същия начин. Резултатът ще е повече от катастофален и дори тези твои нови отражения да ти се сторят в началото като сродни души, на по-късен етап ще разбереш, че не ти носят нищо добро. Драмата и желанието за изява може да са ти от полза (и то евентуално), ако искаш да се развиваш в областта на актьорското майсторство.

Престани да копнееш отчаяно за някой бивш/а

Освен, че това е едно от най-ужасните и безвкусни клишета, в повечето случаи си е чиста загуба на време и явна форма на емоционален мазохизъм. Понякога да преживееш човек, който си обичал искрено и сте имали безброй красиви моменти заедно е наистина сложно начинание, но не бива да забравяме, че миналото не може да се върне и да ако се обръщаме постоянно назад няма да живеем пълноценно в настоящето. След като този човек си е тръгнал от живота ви, значи е имало причина за това. Не му звънете "случайно" на всеки един празник, спестете си и "приятелските" съобщения и "невинното" преглеждане на профила му в социалните мрежи. Не му търсете заместители, които в дадено отношения ви напомнят на него и в никакъв случай не се затваряйте вкъщи случайки вашите песни...

Някой ден би могло да бъдете приятели и пак да си говорите...но само ако чувствата и носталгията са изчезнали.