Луксозните ресторанти на морето ще приемат само висшисти с висока гурме култура

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

След историята във Варна с трите скъпи пържоли, пардон, рибай стекове, ресторантьорите се обидиха, че не всички клиенти четат внимателно менютата им.

Собствениците на елитни заведения по морето се събраха и под благия поглед на Ричард Алибегов решиха, че ще приемат само клиенти, които са с висше образование.

Желателно е образованието да бъде в областта на математиката или инженерните науки, за да могат клиентите да сметнат колко ще им струва пържолата, а и каква част от нея ще достигне до чинията, тъй като цената е за сурово месо, а не за сготвено.

Ресторантьорите поставят и още няколко условия пред бъдещите си клиенти.

1. Да носят доказателство, че са били поне веднъж в живота си в ресторант, носител на звезда “Мишлен”. Това ще означава, че са готови да възприемат и платят високото кулинарно изкуство, което ще им бъде сервирано по родното Черноморие.

2. Да носят бележка от НАП за доходите и платените данъци.

3. Да имат чисто досие в социалните мрежи. Тоест да не са писали неща като “В Гърция е много хубаво и вкусно, обслужването е чудесно!” или пък “В България е скъпо, а персоналът е нелюбезен”.


4. Да нямат роднини по права линия, които живеят в Гърция, Турция или друга вражеска за нашия туризъм страна.

За улеснение на туристите елитните заведения, приели новите правила, ще бъдат обозначени на входа с малко копие на Роженския пилон - символ на българщината.

 

Автор: Дон Базилио