Едва ли има нещо по-разхлаждащо от любимото джелато в хрупкава вафлена фунийка. Това кремообразно изкушение, известно с наситения си вкус и кадифена текстура, гарантирано освежава в горещите дни. В различните кътчета на София се крият малки джелатерии, които ви посрещат с автентични вкусове и ви изпращат с добро настроение. Тези места са вашата търсена дестинация за доза сладки моменти, разнообразни вкусове и ароматно кафе. Ето кои са кътчетата, които ще отведат небцето ви на едно незабравимо пътуване до Италия:
Atelier Del Gelato Baci - финото изкуство на италианското джелато
Atelier Del Gelato Baci следва идеята, че всеки заслужава да подслади живота си с фунийка автентично джелато. Сеньор Лука, трето поколение италиански джелатиер, стои зад успеха на мястото. След шест години обучение на своя партньор - да, една магистратура време за усвояването на това фино изкуство - днес те го поднасят под формата на сладолед.
Съставките – от пълномасленото краве мляко и животинската сметана, през захарта, до най-доброто италианско маскарпоне – са изцяло внос от Италия. Останалите продукти са внимателно подбрани от Германия, Италия и Финландия, та чак до Колумбия, откъдето идват изключителните шоколади “Luker”. Менюто включва екзотична ванилия от Мадагаскар, както и известни джелато вкусове като “Malaga”, “Tiramisu” и "Woman". За ядковите предложения се използват най-добрите тахани от Пиемонт, които допринасят за деликатен аромат и сладък маслен вкус. Ако сте в настроение за по-източни опции, джелатото с манго ще ви пренесе в тропиците с цвят на лято. А пък шамфъстъкът е истинската емблема на джелатерията. И всичко това на разумни цена, отразяваща качеството във всяка лъжичка.
Atelier Del Gelato Baci поднася 3 вида сладоледени наслади на клиентите си. Типичното млечно джелато се предлага в различни вкусове, като преди охлаждане преминава през висока топлинна обработка, за да бъде абсолютно безопасно. Вариантите са със или без захар. За подсладител се използва висококачествен ксилитол от Финландия, извлечен от кора на бреза. Асортиментът на джелатерията включва и специални веган сорбета, приготвени с пасирани свежи плодове. А най-хубавото? Всички предложения, включително фунийките, са без глутен – запазената марка на мястото. Рецептите са базирани на стари италиански традиции, които са осъвременени, без да се прави компромис с качеството. Сладоледите се приготвят всеки ден, за да бъдат пресни и да запазят своите плътни вкусови нотки.
С различните си локации, Atelier Del Gelato Baci предлага лесен достъп до любимото джелато. Независимо дали предпочитате класически вкусове или сте готови да експериментирате с нещо по-екзотично, тук винаги ще намерите сладоледа, който ще направи деня ви по-сладък и специален. Atelier Del Gelato Baci ще ви демонстира магията на италианското джелато, създадено с любов и старание.
0888 110 699
https://www.facebook.com/atelierdelgelatobaci/
Gelato & Latte - занаятчийско джелато с международно признание
Ако обичате истинския натурален сладолед, Gelato & Latte е дестинацията, която не бива да пропускате. Тяхното занаятчийско джелато е приготвено на място по автентична италианска технология, но със собствена българска суровина. Съставките са внимателно подбрани, а ароматът - неустоим. Всяка лъжичка от сладоледа носи в себе си вкусовете на тяхната био ферма „Розино“, където се произвеждат биосертифицирани млечни суровини. Така веригата съчетава майсторството на италианската джелато традиция с чистотата на българската природа.
Gelato & Latte е не само единствената джелатерия в България, сертифицирана като 100% натурална, но и ексклузивен член на престижната Associazione Italiana Gelatieri. Още по-впечатляващо е участието им в класациите в „Топ 20 на най-добрите места за сладолед в света“ и „Топ 50 най-добри локации за сладолед в Европа“. А благодарение на опита и знанията, придобити в единствения университет за джелато в света, Carpigiani Gelato University, на който са и ексклузивен представител за България и Източна Европа, брандът е определен като един от маркетмейкърите на пазара за занаятчийски сладолед в световен мащаб за периода 2022-2030 г. Друг повод за гордост на джелатерията е авторската им рецепта от собствени млечни суровини и био розова вода, представена в големите джелатерии в Италия и Австрия.
Екипът на Gelato & Latte се е обучавал в Тоскана и Болоня, за да постигне невероятния вкус и плътност на емблематичното им джелато, събрано в над 400 рецепти. Класическите вкусове, уникалните гурме предложения, спешълти кафето с биволско мляко и ръчно изпечените на място вафлени фунийки са само част от насладите, които ще откриете, прекрачвайки прага на Gelato & Latte. Мисията на джелатерията е да подарява щастие на клиентите си, без да правят компромис с качеството, защото вярват, че тайната на вкусния сладолед е в използването на съставки в доказан произход, а тайната на добрия живот и добро настроение е минимум една фунийка сладолед на ден.
А освен в София, можете да откриете предложенията им на Лифт Сопот и в био ферма Розино.
Gelato & Latte - Este - ж.к Изток, ул. ,,Самоков" 28Б
Gelato & Latte - San Stefano Plaza - Сан Стефано Плаза, ж.к Оборище, ул. ,,Сан Стефано" 22
https://www.gelatoandlatte.com/
Още любопитни и полезни статии:
- За блестящо бъдеще: Добрите езикови школи и училища в София
- В месеца на Oktoberfest: 5 места за добра бира в София
- 20 бързи въпроса към Гео Калев
- Есенна разходка в Ciela: книги, музика и вдъхновение
- Живот и изкуство: 5 любими произведения на Васко Катинчаров
- Майкъл Джексън в България! Най-известният сценичен двойник на Краля на попа с концерт в София
- 20 бързи въпроса към Биляна Йотовска
- "Детство мое" - 3 частни детски градини с чудесни условия
- Няколко дни край Пампорово – големи телескопи, фокуси и музей, в който те черпят с круши
- Гледайте музикалния дуел между "Акага" и "Обичайните заподозрени" на "Аз съм София"
Коментари