Най-дразнещите плажни клишета

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

В разгара на лятото сме и почти всеки имащ късмета да е в отпуск, предпочита на релаксира на родното черноморие или на някой екзотичен плаж.

Морето винаги е било една от най-привлекателните дестинации, дори за онези, които въпреки скъпите плажни масла, чадърите, шапките и марковите очила, накрая пак стават червени като раци и посягат към киселото мляко като алтернативен лек.

Като оставим на страна комерсиалното му очарование, плажуването понякога може да стане крайно досадно и да донесе със себе си куп дразнещи клишета. Ето и най-популярните сред тях:

Безкрайни селфита 

Сигурно и вие сте попадали на някой селфи маниак/маниачка на плажа. Характерното при тях е, че винаги се опитват да демонстрират някакъв измислен престиж и могат да си правят снимки до безкрай, докато останалите се радват пълноценно на почивката си.

Селфита са предимно предизвикателни, за да се вижда оскъдният и натруфен бански при жените и загорелите мусули придобити от прекомерно ползване на добавки при мъжете. На почит са и кадрите с голи крака забити в пясъка с изглед към морските вълни или татуираните кореми и гърбове.

Неуспешните свалки


Флиртът и свалките са нещо обичайно за пседо кавалерите, когато отидат на плаж, но в повечето случаи те са толкова клиширани и повърхностни, че предизвикват единствено съжаление и досада. Свалячите си въобразяват,че са центъра на вселената и жените дават мило и драго за тях. Обикновено, свалките им им са ниво девети клас и могат да варират от мазни усмивки и намигания до остроумия от типа на „Извинявай, този цвят на косата ти естествен ли е”? или „Как я караш, сладурано”?

Кандидат нудисти на нормален плаж 

Има плажове, които са предназначени за нудисти и там е съвсем прието всички да се разхождат както майка ги е родила. Неприятното е, когато такива типажи решат, че могат да захвърлят банските на обикновен плаж и да се разхождат спокойно по този начин показвайки без притеснение прелестите си. А това, че има и малки деца и хиляди други, които не умират от възторг да са свидетели на такава гледка, не ги интересува особено.

Простотия и селяния на квадрат 

Простотията ходи по хората, а особено много харесва родните плажове, където се вихри на воля. Нейните най-ярки представители са чичкото тарикат и лелката домакиня на средна възраст, които задължително носят със себе си богата трепеза включваща домати, краставици, варени яйца и разбира се, кренвирши и салам. Те ги консумират с огромен апетит и без никакви маниери, псуват като каруцари и се провикват за да може всички на плажа да разберат уникалния им, провинциален диалект. Обикновено носят със себе си и вестници, които умело използват за покривка, а доста често дори не си правят труда да почистят боклуците след себе си. Истинска плажна идилия по селски!

Псевдо модните икони 

Някои жени отиват на плаж само, за да привличат внимание. Най-често те идват с льскава чанта, скъп бански, няколко шалове и ефирни халати към него, елегантни очила и шапка, поне 4 вида плажно масло и мляко за тяло и притенции за най-хубавото място на плажа. Държат се така, все едно всички около тях са някаква неврачна паплач и демонстрират открито своето пренебрежение. Понякога викат със себе си и някой неопитен фотограф (най-често това е злощастното им гадже) и не го оставят на мира докато не им направи идеалните снимки. Те са готова на всичко за малко изкуствен блясък и възхищение.

Често се опитват да изглеждат като популярни личности, но сандалите от левчето, страстта към бирата и цацата и неравономерния им тен винаги ги издават.

 

Автор: Линда Николова