Най-нелепите постъпки в любовен аспект

icon
Sofialive.bg

Любовта е прекрасно, невероятно и съзидателно чувство, което обаче понякога може да ни накара да се държим необичайно и да вземаме странни решения, за които после в повечето случаи съжаляваме. И колкото и добри да ни прави тя, карайки ни да виждаме света като едно по-красиво място, някои действия свързани с нея определено изглеждат не на място и правят и самите нас доста абсурдни.
 
Ето кои са най-нелепите постъпки в любовен аспект, които не изглеждат никак любовни:
 
Замесване на трети човек
Първо, това е толкова незряло, че дори и някой четвъртокласник би се присмял на "подвига". За каквито и отношения да става въпрос, намесата на трети лица а абсолютно неправилна. Ако с половинката си имате проблеми във връзката, опитайте да ги решите сами като нормални и големи хора, а не да мрънкате на лели ,майки, братовчедки, приятели и да ги молите да ви оправят кашите В най-добрия случай, ще ви скарат още повече, макар и несъзнателно. Ако пък сте в процес на изясняване на чувства и още не сте заедно, изключете възможността някоя добра приятелка да ви се притече на помощ. Колкото и да държи на вас, всичко се случва. Накрая е напълно възможно, от нейната "помощ", вие да се озовете в изходна позиция, а те да се сдобие с ново гадже.
 
Нова връзка напук на стара любов
Сапунките и любовните, сълзливи романи никога не са били особено добри съветници. Ето защо не си въобразявайте, че ще нараните или провокирате бившия си, към който още имате чувства, ако започнете нова връзка с друг човек. Сценария как старата ви любов осъзнава, че още ви обича и не може да живее без вас и как прекъсва бъдещата ви сватба в последната минута и бягате заедно може да изглежда много примамлив, но освен, че е безвкусен и нелеп, е крайно нереален. В повечето случаи на бившата ви половинка изобщо не й пука чак толкова за вас и дори се радва, че вече имате нов човек до себе си и сте мирясали най-сетне. Ако не харесвате искрено онзи, с когото сте и само го използвате за "дразнител", осъзнайте се и спрете с тази псевдо-сага. Не е cool. Ама никак.
 
Тотално обсебване
Казват, че любовта е болест и опиат. Но ако самите вие чувствате силна зависимост от половинката си, натрапвате му се постоянно, следите го, проверявате къде ходи и с кого си пише, то със сигурност сте сериозно болни и диагнозата се нарича обсебване. Някои хора от самото началото на връзките си могат да се вманиачат и дори понякога да объркат това чувство със силна любов. Не се заблуждавайте. Любовта е компромис, свобода, разбиране и способност да дадем лично пространство на човека до нас. Ако сте се увили плътно около врата му като змия, рискувате да понесете раздяла по-скоро от очакваното.
 
Публично унижение
Една връзка между двама души трябва да бъде лична и нещата, които засягат само и единствено тях да не напускат определени предели. Когато скандали, проблеми, интимни разговори и тайни започнат да се превръщат в публични, то краят на такива отношения няма да закъснее. Не мислете, че ако започнете да се оплаквате от гаджето си и от постъпките му във Фейсбук или цитирате цели скандали дословно, така, че да могат да ги видят поне 500 души, ще постигнете нещо добро. Публичното изобличаване на съкровени неща е повече от унижение а и е крайно просташко да излагате на показ кирливите ризи на човек, който би трябвало да ви е най-близък. Това не само ще го нарани и огорчи но и автоматично ще изгубите уважението му.
 
Бягство от сватба (Top of the Top на нелепите постъпки!)
Страхотен момент да се прекратят дадени отношения! Колкото и да ви допада идеята на "Булката Беглец", в реалността сценария не се развива особено романтично и щастливо след такава изцепка. Няма нищо лошо в това, че сте осъзнали, че човека с който сте не е за вас поради някаква причина. Няма нищо лошо, че сте намерили смелост да си тръгнете...но трябваше ли да ангажирате цяла тълпа от гости, да организирате церемония, да подготвите украса, музика, кетъринг, да се облечете в прекрасна бяла рокля (или друг тоалет) и до последно да разигравате младоженеца за да направите толкова важна стъпка?!
 

А тук можеш да видиш защо не трябва да оставяш това, което обичаш да те убие

Обича да пътешества с приятели, страни от модерното и наскоро си е подарил ски обувки за фрийрайд