Не е истина колко псувни има в българския език, е**си

icon
Sofialive.bg

Aх, тоя български, бе! Толкова цветен, звучен и прекрасен. Просто го обожавам! С една дума можеш да опишеш толкова много неща, а тя е толкова звучна... Прочети я само: „е*а“! Звучи леко скучно, да, наистина, но с нея стават чудеса! Можеш да изразиш едновременно възмущение, възторг, агресия и дори любовни чувства. Не вярваш? Ако наистина не вярваш, не смей да се наричаш истински българин, да те е*а…

Абе, (обърни думата на обратно), да започваме с пътешествието из най-звучните изрази!

"Мамка ти да е*а" – Използваме го, когато чисто и просто някой толкова ни е ядосал, че искаме да му обърнем главата без дори да казваме и дума. Употребява се много често, когато някой ни засече или се държи като пълен малоумник.

"Е*а ли майка му" – Най-често използван избор по време на безизходна ситуация, в която не знаем какво да правим. Нещо като „Е, аз откъде да знам,бе?!“, ама по-звучно.

"Е*ал съм ти майката" – Използва се, когато някой българин се опита да даде акъл на друг българин. Най-често се свърза с теглене на една майна. Може да намери приложение и в ситуации, в които някой наистина е спал с нечия майка, но по-рядко.

"Е*а ли мама му" – Употребява се, когато просто няма какво да бъде казано, отговорът е неизвестен, предстоящите действия също.

"Дали няма да ти е*а майката" – Най-често използваният израз за заплашване. Изразява закана, убеденост, въпреки въпросителното „дали“ и като цяло е най-добре да бягаш като го чуеш.

"Да е*а майка ти, да е*а" – Употребява се при раздразнение, граничещо с безсилие и невъзможност към момента да се изпълни заканата.    


"Е, сега вече ми се е*а майката" – Използва се, когато човек е имал мнооого лош ден и той продължава да става все по-лош и по-лош и накрая този горкичкият човечец сънува и кошмар и абе направо му се е*ава майката изцяло.

"Ти си си е*ал майката" – Употребява се, когато някой много се е претоварил, изглежда изтормозен или  с една дума зле и с тези думи изразяваш учудването си от гледката.

"Майката си е е*ало" – Използва се, когато положението е толкова забатачено, че просто няма друг израз, който да опише ситуацията по-добре от този. То едно нещо като само оправи майка си, е ясно, че работата не е на добре.

"И си е*а майката" – Употребява се, когато човек няма спомени за последващите действия след това изречение или просто не е за разказване.