Обнови летния си гардероб у дома

icon
Sofialive.bg

Лятото е сезонът на положителните емоции, приключенията, усмивките и експериментите. Ясно е,че тенденциите за сезона имат цяла армия от фенове и последователи, но ако искате да сте по- вълнуващи и открояващи се от тълпата, предлагаме ви няколко интересни идеи как да освежите летните си дрехи и чанти.

Pop art щампи и тюл
Феновете на pop art принтовете със сигурност ще останат очаровани. В интернет е пълно с такива, за това няма да ви трудно да попаднате на нещо, което ще ви грабне. Достатъчно е го изпринтирате на трансферна хартия и с помощта на ютия и плат внимателно да залепите произведението за едноцветен потник или тениска. След това декорирайте ръкавите и краищата на дрехата с тюл. Количеството и цветовете са по избор.
В допълнение, може да пришиете дантелена яка или малка панделка.

Дизайнерски щампи
Ако сте от хората, които обичат да рисуват и снимат и им се получава добре, време е да вложите малко творчество и в дрехите си. Изберете ваши любими снимки с интересна композиция ( колажи, разчупен пейзаж или макро фотоси на антикварни предмети), изпринтирайте ги върху трансферна хартия и повторете процедурата с плата и ютията. Важно е снимката да е с добро качество, за да изглежда чудесно на избраната от вас дреха. Може да направите същото и с някоя рисунка, която преди това сте сканирали. След като щампата е готова, рамкирайте я с тънък дантелен плат за да изглежда по-ефектно.

Асиметрия и кръпки
Добре познанитете ни асиметрични одежди с кръпки, безопасни игли и шипове характерни за пънк стайлинга винаги са били очарователни по някакъв начин и са идеални за летните сезони. Но вместо да си пазарувате такива дрехи от специализирни магазини-направете ги сами!
Подберете стари дънки, якета, блузи и панталони, които вече не носите, но са запазени и изрежете малки квадрати и правоъгълници от тях. Изберете си някоя готина тениска и с помощта на ножица, махнете единия й ръкав, срежете колкото прецените от задната или предната й част и внимателно направете ръбове с помощта на шевна машина. След това зашийте кръпките и прикрепете по желание безопасни игли, шипове и нашивки. Старайте се цветовете и материите да си подхождат.

2 в 1
За някои може ида изглежда странно но летните дрехи 2 в 1 са идеален начин да разнообразиш визията си. За целта ти е необходима семпла тениска в  цвят по избор и потник с елегантна кройка и копчета. Ако е дантелен с яка и перлени декорации-още по-добре! Препоръчително е тениската да е полу-прозрачна, от лека материя.

Зарчета, домино и пулове
Замисляли ли сте се някога, че зарчетата, старият комплект домино, пешките за шах и пуловете от различни игри могат да се превърнат в супер допълнение към летните ви одежди? И то само с малко текстилно лепило и въображение! Смеплата черна риза би изглеждала по-свежо с няколко малки зарове имитиращи копчета, бялата яка на дантелената блуза ще придобие неузнаваем вид, ако по нея бъдат залепени части от класическо домино, коженото червено бюстие никога няма да е същото след като бъде старателно украсено с черни пешки за шах и пулове за покер. Всички тези игрални аксесоари пасват идеално и на спортно-елегантни чанти и кецове.

Нестандартни чанти

В повечето чуждестранни (а от известно време и родни) сайтове, може да откриете почти всякакви шантави и уникални чанти, които веднага привличат вниманието. От чанти-цигулки и пиана, до ретро телефони, шарени къщички и прилепи. И ако за някои те изглеждат детенински или тийндейдръжски, то други черпят вдъхновение от тях и нямат нищо против да се разхождат с такива артикули цяло лято. Още по-идейно би било, да си направите сами нестандарна чанта, на която ще се радвате дълго. Би могла да е във винтидж стил-с много дантели, перли и цветя от плат или пък с някакви необичайно елементи като колела от ролкови кънки, стари части от конструктури или миниатюрни ретро рамки за снимки.


А тук можеш да видиш 5 начина да вбесиш държавата

Polaroid се разписа с нова инстантна фото-джаджа