От утре отслабвам. Или по-скоро другиден

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Повярвайте ми, не съм била в такава дилема никога. Но ето, че и този ден дойде. Каквото и да хапна, то или е отвратително гадно, но здравословно, или е горе-долу вкусно, но вредно. А приятелите ми правят някакви зърнени, хлебни, мравчени, сигурно и бръмбарски диети и правят стройни тела. Как ги ядете тези тревки и вярвате, че след като го погълнете, то ще направи магия в корема ви и ще свали излишните 20 килограма?

Специално за госпожата, която три часа се реди на Subway в мола, за да си вземе хлебче и то пълнозърнесто, пълнено с домати и краставици – госпожо, току-що взехте нещо, което няма да ви наяде, мирише на мухъл и ви обра с 5 лева. Защо? Стоите в този мол, единствената ви физическа дейност са обиколките по магазините, като след всеки един правите кратка почивка на удобните диванчета и ожаднели до дъното на езика си, посягате към кенчето кола. Защо, за бога?

Излезте от този мол най-накрая и вижте слънцето. То не ви е виждало от месеци и се чуди къде сте се изгубили. А вие сте се забутали в задушливия мол. Не, че искам да давам съвети как да си живеете живота, но пробвайте да направите някоя или друга разходка. Да се насладите на слънцето с всяка пора от кожата си. Вдишайте въздуха и разберете, че физическата дейност е в основата на отслабването, а не гадния сандвич.

Добре де, и аз от време на време си хапвам мазно бургерче от Мак Доналдс. Много са вкусни, не мога да си кривя душата. Но и корема после не мога да си го изправя. Беше толкова плосък, а сега е като полумесец. Съветите, които ви дадох, трудно ги спазвам. Но трябваше да се опитам.

В началото на годината си дадох обещание – от утре започвам да тренирам. Еми да, всеки ден е ново днес, следователно и нова възможност за утре. Не бях уточнила кое “утре” имам предвид. Простено ми е.

Но вече насъбрах воля и малко комплекси от биреното ми коремче и започвам наистина да тренирам от утре. И да ям здравословно. Никакви молове повече. Само домашно приготвена храна.

Вие не бъдете като мен. Започнете от днес.