Пандемия: Какво можем да правим онлайн

icon
Sofialive.bg
Източник: unplash.com

Ковид пандемията промени ежедневието ни из основи. Заради нея ограничихме социалните си контакти и се затворихме на сигурно у дома.

Но ние сме социални същества и като такива имаме нужда от комуникация и извън семейния кръг. Изпитваме необходимост от време на време да забравим за Ковид - 19 и да се забавляваме както преди.

Ако и вие искате да забравите за малко за пандемията и търсите начин да се разпуснете, можете да го направите и у дома като пробвате някой от популярните игри онлайн.

Пет онлайн игри, които могат да се играят и у дома

Блекджек - Играта на 21

Твърди се, че Блекджек е “родена” във Франция в началото на XVIII век. Първоначално се е наричала Vingt - Un (21 на френски) и още от самото си създаване става любимата на игра на кралските особи. До края на XIX век играта набира популярност не само в цяла Европа, но и в Северна Америка, където е известна под името Блекджек.

Правилата на играта са сравнително лесни, което я прави предпочитана както от съвсем начинаещите, така и от професионалните играчи. Най-общо казано, целта на всеки играч е да събере ръка възможно най-близка като сбор до 21, без да го преминава.

Блекджек е сред популярните игри, които могат да се играят и онлайн. Ако този вид онлайн игри ви допадат, играйте в този сайт .

Рулетка

Рулетката датира от началото на XVIII век, а името ѝ идва от френски и означава “малко колело”. През годините играта търпи няколко промени, последната от които е от 1796 година и оттогава се играе по начин, който ни е познат и днес.


Играта на рулетка е много популярна, тъй като се усвоява много лесно и предлага многобройни опции за залагане като залагане на цветове, нечетни или четни числа, на групи от вертикали и хоризонтали, на определено число и т. н., и т. н.

Покер

Друга популярна игра е покерът, който се играе както на аматьорско, така и на професионално ниво. Има доста версии за възникването му, но все още никой не може със сигурност да каже коя е родината му.

Според някой експерти тази игра на карти е възникнала в Китай през XI век, според други родината на покера е Персия, а според трети е усъвършенствана версия на френската игра Poque.

Покерът, такъв, какъвто го познаваме днес започва да се играе в САЩ в началото на 19 - ти век. За век играта претърпява редица трансформации, появяват се различни видове покер игри и днес можем да кажем, че това е един от най-популярните видове игри на карти в света.

Ако обичате играта на карти и искате да пробвате уменията си в някоя от популярните покер игри, можете да играете онлайн ето тук .

Слот машини

От появата на първата слот машина, разработена между 1887 и 1895 година от Чарлз Август Пей до днес, игрите на ротативки имат своите многобройни почитатели. И това не е без причина. Слот машините са преминали през много трансформации през годините и днес на тях могат да се играят изключително много на брой игри.

Самата игра на ротативки е много проста и лесна, не изисква някаква предварителна подготовка или стратегия за действие. Просто се избира вид игра, брой барабани и се натиска виртуалната ръчка.

Бакара

Трудно е да се каже къде е създадена тази игра, тъй като подобни игри са били популярни както в Италия, така и във Франция още през XIV век. Факт е обаче, че днес Бакара продължава да се играе както във физическите, така и в почти всички онлайн казина и е много популярна сред любителите на този род забавления.

Играта има различни варианти (мини - бакара, пунто банко, скоростна Бакара и други), което я прави привлекателна както за начинаещите, така и за опитните играчи.