Празнувай живота си!

icon
Sofialive.bg

Всички обичаме празниците. Чакаме с нетърпение специалните дати от календара, откакто се помним. Ограждаме рождените дни, правим си планове как да организираме деня и как да отбележим какъвто и да било повод така, че никога да не забравим колко готино сме си изкарали.

Когато сме малки, повече дни от годината ни се струват като празници. С времето спираме да се вълнуваме толкова за някои от тях, защото разбираме, че не отбелязваме нищо свързано пряко с нас на този ден, а е просто дата, на която нещо си някога се е случило или някой чества името си, но ние не се казваме така… и това е съвсем логично откритие, но също така е едно от първите неща, които отнемат вълнението и радостта за малки поводи и без поводи. Инстинктът, че трябва да се насладим и отпразнуваме всеки миг, се заличава с времето. Задължително ли е обаче да му позволим да си отиде и да превърнем цветния живот , изпълнен с желания и вяра в чудесата, със сив? Едва ли…

Ето и няколко идеи, съвсем мънички на пръв поглед, които ще внесат уют и радост в ежедневието, напомняйки ни, че сладостта и цветът на живота зависят единствено от нас.

МАЛЪК ПОДАРЪК ВСЕКИ МЕСЕЦ:  Да, това звучи изтощително за бюджета ни. Не е нужно да бъде обаче. Не говорим за подаръци, опаковани в оранжев плик с надпис “Hermes”. Дори да си купувате по нещо символично, което просто ви радва, го направете ваш ритуал, така че да знаете, че отделяте средства не за кого да е, а за себе си.  

СЛАДЪК Е ЖИВОТЪТ: Всички си спомняме, че като малки винаги имаше по нещо сладко за черпене, когато отивахме на гости на баба или с нея у роднини и познати. Не ви приканвам да изядете всичките сладки на света, а просто да държите вкъщи, та дори на масата, кутия хубави сладки (например италиански или френски- те имат достатъчно наситен и качествен вкус, така че да не искаме да нападнем цялата кутия…), които да правят компания на кафето ви. Разбира се, ако обичате да готвите, какво по- хубаво от домашно печиво?

СНИМКИ: Във времето, в което живеем, няма да изненадате никого, ако извадите телефон, че и огромен фотоапарат, за да снимате нещо в средата на улицата. Където и да видите нещо красиво , запечатайте го. Всички си мислим, че само на общоприетото за специално е позволено да бъде такова, но всъщност специално е това, което ние възприемаме за такова. Затова и е наша грижата да си създадем моментите, които изграждат живота ни.

Това е само малка част от идеите, които събуждат пламъчето на уюта и чистите усмивки у хората. Поводите за такива са безброй и колкото и кофти неща да се подреждат понякога, не бива да им позволяваме да засенчват усещането у нас, че нещо хубаво предстои да ни се случи!

Едно откровено ревю за динамиката и режисьорската гениалност