Признаци, че се правиш на велик

icon
Sofialive.bg

На всички ни се иска да сме успешни, уважавани  и щастливи и правим всичко възможно,че да постигнем максимално стойностни неща в живота си. Самочувствието и увереността са прекрасни качества, които всеки трябва да притежава, но понякога границата с манията за величие е прекалено тънка.

Представяме ви няколко признака, по които да разберете дали и вие сте вманиачени в собствената си персона:

Постоянно говорите и мислите за себе си
Където и отидете, с когото и да се срещнете, винаги говорите за своите мисли, чувства, занимания и идеи и мислите единствено за всичко онова, което е свързано с вас. В компания основата тема сте пак вие и често пренебрегвате всички останали. Ако искате да запазите приятелствата си, променете това поведение.

Смятате се за гениални и невероятни
Във всеки от нас може би дреме по един  гений, но ако вие сте сто процента убедени в това и се опитвате да го внушите и на околните, значи имате проблем.

Има моменти, в които дори без страх казвате открито пред всички "Аз съм гениален/а, това е ясно!". И тъй като околните не са съвсем убедени в този факт, на вас ви се налага винаги да се самоизтъквате с всяко свое постижение и да се надявате някой друг да ви се възхити по същия начин.

Мислите другите за по-нисши
Постоянното умаловажаване на качествата и действията на другите, определено е доста неприятно, но не и за вас. Вие мислите, че всички останали са елементарни и низши и често се отнасяте с тях високомерно и пренебрежително. Крайният резултат от това „величие” със сигурност няма да ви донесе щастие, а по-скоро ще останете съвсем сами.

Вярвате, че един ден ще станете световно известни

За онези, които страдат от свръх егоцентризъм  е нещо обичайно да вярват и дори да се убедени в това, че някой ден целият свят ще знае за съществуването им и разбира се, ще ги боготвори. И ако „обикновените” хора имат по-земни планове и амбиции, то вие сте готови още утре да тръгнете по червения килим и да завладеете Холивуд, защото заслужавате само най-доброто.
.
A тук можеш да прочетеш 10 мъдри мисли от Лао Дзъ

За вкъщи или в офиса