Шест сигурни начина да съсипеш Коледата си

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Всички, особено в рекламите и филмите, говорят за дните около Коледа, като време изпълнено с магия. Магията на Коледа това, магията на Коледа онова... Но колкото и магия да има по това време на годината, то със сигурност тя не е достатъчна да противодейства на глупавите постъпки, които ние понякога вършим.

Когато витрините на магазините блеснат с изкрящи светлини, Марая Кери запее „всичко, което искам за Коледа си ти“, а Маколи Кълкин припомня от екрана какви лудории може да сътвори, оставен сам в къщи - ти вече си настроен на празнична вълна и в никакъв, ама в никакъв случай не прави тези неща, защото коледната магия в миг ще се изпари, а главата много ще те боли. Ето кои са най-често допусканите грешки, които могат да вгорчат Коледата ти.

Да те зарежат насред празниците е доста неприятно, но това е решение, което съответно не вземаш ти и се предполага, че едва ли може да предотвратиш. Преди няколко години излизах с едно момиче, което спря да отговаря на обажданията и съобщенията ми няколко дни преди Бъдни вечер, от което признавам ми стана тъпо, но не съм го изживял като голяма драма, защото с нея излизахме сравнително отскоро и не бях хлътнал или нещо подобно. След няколко опита да се свържа с нея картината ми се изясни и спрях да се опитвам. Хванах влака и отидох на село, където си изкарах невереоятно хубаво Коледата.

Да скъсаш с гаджето

Ако обаче ти си решил да скъсаш с прителката си по Коледа, те съветвам да не го правиш, защото определено ще поканиш драмата в дома си. Приготви се за тиради от рода на обичам те и не мога да живея без теб, градиращи до радвам се, че се разделяме, защото не ме заслужаваш — ти си ужасен човек... Майка ѝ ще ти се обади, за да поговори с теб, вметвайки че вече ти е купила подарък за празника. И твоята майка също ще ти звънне, за да се опита да те вразуми. Няколко нейни приятелки ще те блокират във Фейсбук, а недай си Боже някоя от тях да ходи с твой приятел — със сигурност контакта ти с него ще бъде доста труден в бъдеще. Да не говорим за цялата драма по изнасянето ѝ. Така че по-добре остави раздялата за след Нова година и бъди послушен — не искаш да спестиш пътуването на Дядо Коледа до теб, нали? Добрата новина е, че за последен път ще трябва да изтърпиш досадните ѝ роднини на коледния обяд. И запомни - другия път не бързай с: „мило обичам те! Искаш ли да се пренесеш в апартамента ми?“

Нова връзка

Зимата не е за сам човек, но да започнеш нова връзка преди Коледа, определено е едно от нещата, които могат да съсипят празника ти. Цялата история около напасване с другия, твоите навици, нейните навици, първия минискандал, сърдене, извинения, часове прекарани в мол-а преди тя наистина да проумее, че не си шопинг маниак... И всичко това по Коледа! Човече, повярвай ми - трябва наистина да си мазохист, за да си го причиниш. Дори много да ти харесва това момиче, карай го по easy по празниците и отклони поканата ѝ за вечеря “у майкини” за след Нова година.


Да се изложиш на коледното парти

Някъде прочетох, че коледните партита в офиса са добър начин да си наваксаш изгубеното време с хора, които не си виждал от двадесет минути. А винаги съществува въжможност да пийнеш малко повече и да им кажеш на тези мишоци, какво всъщност мислиш за тях. А ако под ударите попадне и шефът, ти е спукана работата и в следващите дни вместо да режеш мезета и да наливаш питиета, ще трябва да си търсиш нова работа. Така че бъди кротък по коледните партита и банкети, весели се и остави истинското си мнение за колегите пред вратата на заведението.

Да си на работа

Парите никога не стигат и двойната надница, която предлагат на желаещите да работят по празниците е примамлива. На пръв поглед оферата изглежда яко — имаш нужда да си подновиш някои неща от гардероба, а няма да е лошо да имаш и достатъчно пари за хубави подаръци за близките. Имай обаче предвид, че да работиш в дните по Коледа, означава, че празници за теб няма да има. Ще препускаш след работа за подаръци, след това към вкъщи, където всички отдавна ще са седнали да празнуват. Ще пропуснеш всички сбирки на компанията, защото или ще си на работа, или ще си легнал рано, че на утрешния ден си първа смяна и всякакви такива спънки ще дискомфронтират празника ти. И на края ще осъзнаеш, че парите, които си изработил не са достатъчно и никога повече не би се бъхтил по Коледа.

„Подаръци ще има за всички от сърце“

Някой бе казал, че Коледа е въпрос на нагласа и специално чувство, което съпровожда изпразването на банковата ти сметка. Така че нагласи специалното си чувство на икономичен режим и не харчи безумни суми за подаръци и почерпки. Светът не свършва тази година или поне не го знаем. Зарадвай близките с хубави подаръци, не пропускай да поздравиш близки и далечни приятели за празника, но не купувай подаръци за всички, за да не посрещенеш новата година с нула лева по банковата сметка.