Тези модни стилове ще бъдат хит през предстоящото лято

icon
Sofialive.bg
Източник: Answear

Дългоочакваният момент дойде! Да приберем дебелите пуловери и якета на тъмно в гардероба и да извадим цветните рокли и феерични летни блузи! Въпреки че пролетта ни изненада с високи температури тази година, все още не сме облекли летните дрехи, а вече нямаме търпение за новите модни тенденции за лято 2024 г., които дизайнерите вече представиха.

Някои модни стилове за новия сезон може вече да висят в гардероба Ви, а с други да трябва тепърва да се сдобиете. В крайна сметка вечните силуети са в основата на много нови тенденции, важен е стилът на комбиниране. Кои модни стилове ще бъдат хит това лято, разберете в следващите редове!

4 Модни тенденции за Лято 2024, които не трябва да пропускате

Модните тенденции за Лято 2024 са вече тук и има по нещо за всеки вкус – от романтични дълги рокли, през мини къси панталони, до прозрачни материи. Предстоящият летен сезон ни предлага сензационна селекция от модни дизайни, които излъчват чиста елегантност, нотка на авангард и безгрижие и Ви носят доза несравнимо количество самочувствие. Вижте 4 модни тенденции, който не трябва да липсват в гардероба Ви това лято!

1. Минимализъм от 90-те: Тенденцията „Тих лукс“ актуална и през лятото

Имаме основателна причина да поставим модния стил Минимализъм на първо място, тъй като едва ли друга тенденция е оформила колекциите Пролет/Лято 2024 повече от тенденцията „Тих лукс“ с ретро дух от 90-те. Този стил на обличане стана любим още през студените месеци, но през предстоящото лято изненадващо ще заменим ярките летни цветове с приглушена цветова палитра, а разголените модели с вечни елегантни кройки.

Ключови елементи ще бъдат къси елегантни панталони, наподобяващи костюм, като сакото ще е заменено от набиращия популярност елек. Изберете още минималистични класики като поло тениски, прави поли, макси рокли и елегантни чехли. Заложете на прости цветови комбинации като кафяво и бежово или сиво и бяло, които изглеждат особено елегантни. Ако имате нужда от вдъхновение, разгледайте колекцията на известната марка Morgan в Answear.bg, където Ви очакват изтънчени и актуални дрехи и аксесоари за жени със стил.

2. Модният стил Tenniscore завладява летния гардероб

Лято 2024 ще бъде едновременно спортно и романтично. Да, това е напълно възможно с новата тенденция „Tenniscore“. Както подсказва името, този моден стил е вдъхновен от естетиката и начина на живот на тениса. Той съчетава спортни елементи, като поло тениски, тенис поли и равни маратонки, с модерни детайли и аксесоари. Базиран на стила „Тих лукс“, Tenniscore e изчистен и елегантен, съчетан със спортна нотка. Отличен пример за визия в този модел стил е овърсайз бяла риза, небрежно подпъхната в плисирана тенис пола и перфектният завършек – актуалните бели обувки с отворена пета и заострен връх.

3. Макси бяла рокля не трябва да липсва в гардероба Ви това лято!


Ако търсите добра инвестиция за новия сезон, то дълга бяла рокля определено отговаря на изискванията. Тя е вечна, може да се комбинира по различни начини и също така ще бъде моден хит през Лято 2024 г. Кройките на роклите отново демонстрират минимализъм, а детайлите ги правят специални, било то чрез умело поставени драпировки, 3D цветя или специални материи, като сатен, органза или дантела.

4. Лято 2024 идва с голяма доза Прозрачност

Тюл, мрежа и шифон – тези материи ще виждаме в летните колекции в предстоящия сезон, които ще формират ефирни, прозрачни визии, въртящи се около тялото като захарен памук в най-сладките нюанси. За да уловите това усещане за лекота и изящество, съчетайте миди пола от прозрачна органза с драпирано горнище с паднали ръкави в пастелен цвят. Прозрачните модели в никакъв случай не трябва да изглеждат провокативно, а да излъчват красива елегантност и нотка игривост.