Въвеждат син талон с психо точки за хората с татуировки на Левски и Ботев

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay.com

Синият талон за шофьорите отпадна, но драматичните събития в страната наложиха неговото частично завръщане макар и в друга светлина.

Тежките криминални инциденти от последните месеци принудиха МВР да въведе син талон за психологическа пригодност на хората, татуирали си по тялото Ботев, Левски и други неща, които сме свикнали да виждаме в кабинета по история, а не върху прасеца на някой, чакащ на опашка за бира в парка.

“Очевидно има някаква връзка между татуировките и склонността към извършване на престъпления. Може в самото мастило да има нещо, което обърква мозъчната дейност. Може самите картинки да оказват влияние на чакрите. Не знаем точно, но въвеждаме син талон, защото иначе се получава много неудобно. Ние хващаме престъпниците, а после съдът и прокуратурата ги пускат” - заявиха от МВР.

Още: Скучно ви е лятото в София? Няколко идеи за активности в столицата

Ето каква е идеята на синия талон. Всички, татуирали си Ботев, Левски и други възрожденски мотиви, трябва да покрият психологически тест. При успешно преминаване, те ще получат син талон с 39 контролни точки.

“Ако лицето стане охранител в нощно заведение, автоматично отнемаме 10 точки, защото той става твърде рисков елемент. Ако някой си купи от магазина макетно ножче, веднага му се отнемат 15 точки. Ако извършите убийство, ви се отнемат 20 точки. Така съдът и прокуратурата няма да могат да пускат на свобода разбойници, защото всички с под 30 точки ще влизат в ареста при извършването дори и на малко престъпление” - поясняват от МВР.

Повечето българи приеха радушно новия син талон, като зевзеците коментираха, че той всъщност трябва да е жълт. Най-гневен от нововъведението бе лидерът на “Възраждане”, който съзря в него сегрегация. Костадинов настоя да има талон и за хората, татуирали си Харвард, Сорос, To be or not to be и други лайтмотиви на западната култура. От управляващото мнозинство се съгласиха, защото знаят, че такива хора няма или почти няма и по-добре да продължат напред, отколкото да спорят с господина.


 

Автор: Дон Базилио

Още: Бойко дава пистолета си на Украйна, пише писмо на Валерия от “Ергенът”

“Борисовални” - как щяха да преминат “Оскар”-ите, ако бяха в България

Гешев откри в мазето на “Нексо” криптосланина, увита в Die Welt

Как ще премине делото срещу дрогирания шофьор Георги Семерджиев (подробно по месеци)

Грешките, които правим на първа среща и как да ги избегнем

Политиката и обществото не живеят в симбиоза

Трудните времена раждат силни хора - да благодарим на генерал Мутафчийски

Как никога не знаеш къде ще си на Нова година

Грета майка България!