За онлайн омразата, троловете и експериментите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Интернет винаги е бил поле за изява, надпревара, омраза и безсмислен анонимен хейт, който сее и пожъва още хейт и се получава един безкраен цикъл на сеене и жънене, на хейт и още хейт. Интернет е и поле за скандали, което от своя страна води до изключително голяма популярност. Не случайно много хора добиват популярност в социалните мрежи чрез скандали, хейт, омраза и т.н. После стават инфлуенсъри и жънат освен омраза и пари. 

Днес ще ви разкрием малко от тактиките на кибер троловете за печелене на внимание:

1. Коментират всичко

Още: От обединение към разединение

Коментират неуморно и винаги негативно. Успяват да осъществят яростна дискусия в коментарите дори на най-веселата приятелска или семейна снимка. По тази причина не са харесвани в онлайн пространството и често си отнасят някоя и друга закана, псувня или обида. Неслучайно тези хора са окачествявани като хора "без работа", защото едва ли един работещ, учещ и като цяло нормален човек, ще има време да рови постоянно из Интернет и да коментира ВСИЧКО, което му се изправи през нюз фийда. Как го правиш, човече?

2. Не остават длъжни

В допълнение към първото, когато се заформи ожесточена дискусия в коментарите, хейтърът няма как да не се включи с над 10 коментара. И винаги последната тролска дума е неговата. Не приема концепцията "По-умния отстъпва", защото според него, ако си умен, няма да си мълчиш. А осмислянето на това, което ще напишеш, преди да го направиш, е отживелица. Каквото ти дойде наум - това е. Както се казва: "Играй до последна кръв" или както е в случая - до блокиране.


3. Винаги на КОНТРА

Още: Кой е бедният?

За да си истински интернет трол, винаги трябва да държиш на непопулярното мнение. Независимо дали е пост, снимка или коментар, спори, че е вярно точно обратното. Дори на снимката да пише "Навън е толкова топло", а навън действително да е над 30 градуса, коментирай, че навън е страшен студ и трябва да си обличаме вече зимните якета.

В живота няма абсолютна истина, освен тролската. 

4. Експериментират с хората

Всеки един хейтърски пост или тролски коментар е предварително обмислен така, че да проверят търпението, знанията, глупостта на някого. Те винаги споделят фалшиви новини или глупави мемета, за да намерят съмишленици и така се заформя група на "нашите" и група на "техните" - плячката. Хората, които ще атакуваме. Както са казали хората: "С твоите камъни по твоята глава". В крайна сметка, защо се сприятеляваш или отговаряш на подобен трол? Търсиш си го.

Още: Журналистът и репортер Теодора Трифонова: Нямам политически пристрастия, но имам демократични възгледи

Коронавирусът e вече фабрика за фалшиви новини

Николаос Цитиридис: Името ми е кошмар за всяка администрация!

Световния лекар срещу световния икономист - кой ще се справи с коронавируса?

Коронавирусът по Албер Камю

Гери-Никол, дръж се мъжки, момиче

Студентският празник е всеки ден

Тормоз и доживотна карантина за различните

Как да бъдеш перфектния хейтър

Да си родител било лесно? Да бе...

Нещата, които правим докато сме млади

За една минута ще умрем всички

Ей, хейтърчета

Топ 5 на тъпите фрази в отговор на възникнал проблем