Залагай умно - и само за удоволствие! Пет съвета за добра игра

icon
Sofialive.bg
Източник: Palms Bet

Залагането на спортни събития е едно от най-древните източници на забавления. Според историците човек е търсил възможността да спечели от неочаквана развръзка от три хиляди години насам. И тази жажда ни е съпътствала винаги. Това е така, понеже залогът е един от най-мощните източници на онова, което науката нарича адреналин и ендорфин, а ние - удоволствие от неизвестното. Търсачите на удоволствие винаги си приличат - независимо дали са залагали на гладиаторски битки или на сблъсък от Шампионската лига. 

Но човек трябва да е винаги внимателен със залозите. И да направи така, че той да контролира тях, а не те него. Затова ви предлагаме тези 5 топ правила, с които да играта да бъде единствено забавление.

1. Точен бюджет за забавления 

Направете ясна преценка за приходите и разходите за месеца и си отделете точен бюджет, който да отделяте за забавления. Ако имате финансов праг, който да не преминавате, ще знаете, че играта винаги е само за удоволствие. Подобна дисциплина ще направи залозите още по-приятни, защото ще избегнете прекаления риск и ще сте много по-спокойни всеки месец. 

2. Залагайте само на онези игри, които обичате 

В днешния свят бихте могли да направите залог върху абсолютно всичко, във всяка минута. Придържайте се обаче към онзи спорт, чието гледане ви доставя най-голямо удоволствие и към който имате силна лична привързаност. Най-важният коефициент е персоналният. Оставете спортовете, които не са ви на сърце, на други. 

3. Спортувайте вие самият 


Играта на екрана е повече от вълнуваща, но вие също бъдете активен. Ако отделяте време за спорт или за друго хоби, ще заредите всекидневието си с повече енергия. Възможност за залагания винаги ще има и е добре да се чувствате физически добре, за да може играта да стане още по-приятна. Заложете на здравето си - от това винаги само се печели. 

4. Самоанализ и лимит на времето 

Една от най-важните неща в удоволствието от залога, е винаги да бъдете наясно със себе си. Ако усетите дискомфорт или че сте прекалили, то най-вероятно е точно така. Затова, освен рамка на бюджета, може да прибавите още един контролиращ фактор - времето, което отделяте на залаганията. Вижте кой е онзи времеви праг, който не пречи на съня, приятелите, задълженията и, обратно на масовата препоръка, "не излизайте извън зоната си на комфорт". 

5. Кръг от приятели, които не играят 

Типично за всеки, който обича играта, е постепенно да свива социалната си среда и да я ограничава до приятели, които също търсят високия адреналин. Би било хубаво да поддържате и друг социален кръг, свързан с хора, които не го правят. Така ще изградите приятелски баланс и ще разширите общуването си по здравословен начин. 

Ако спазваш тези пет съвета, играта винаги ще е онова, което трябва да бъде - удоволствие, забавление и приятни изживявания. А дали си отговорен към себе си може да провериш oще сега - Palms Bet започна кампания, в която с много бърз тест ще провериш собствените си навици. Преди да тестваш късмета си, тествай се тук, за да си сигурен, че играеш умно. Ако всичко е наред, приеми нашите поздравления и успех довечера!