Защо е хубаво да използваме промо кодове, когато пазаруваме онлайн – на платформата ПромоКод.бг

icon
Sofialive.bg
Източник: pixabay

Директният отговор на въпроса защо е хубаво да използваме промо кодове за онлайн пазаруване е ясен: „защото спестявате пари”. Разбира се има много по-голяма дълбочина свързана с предимствата при този тип онлайн услуги. В този текст ще навлезем в тази дълбочина и ще я видим предимствата и отговора на въпроса чрез платформата www.ПромоКод.бг.  

Така както хората търсят сигурност за своите лични данни, но и гаранция, че ще получат точно този продукт, който са избрали, така биха се отнасяли и към онлайн платформа осигуряваща достъп до промо кодове за онлайн пазаруване. Потребители искат сигурна среда, надеждни източници и добре подредени оферти, за да могат да намерят промо код, който ще им осигури този достъп до намаленията. Тогава се реализира първото предимство откриващо се в думите на не един или двама потребители: „Онлайн пазаруването ми спестява ценно време, а промо кодовете ми спестяват пари”.  

Платформата ПромоКод.бг. е централизирано място, в което всеки ден се обновява информацията за актуалните оферти от страна на множество български онлайн магазини и компании. Така потребителите на всякаква възраст и с различни потребителски интереси получават достъп до голяма база данни с предложения, от които да избират. Разбира се не всяка е предназначена за тях. Хората търсещи бяла техника се ориентират към такива оферти, хората търсещи обувки с промо код търсят спортните онлайн магазини и т.н. според самото търсене.  

Следващото хубаво предимство на промо код намаленията е диференциацията. Тоест кодовете покриват няколко категории отстъпки. Това зависи изцяло от решението на компанията предлагаща дадения вид намаление. Най-често ще видите Х% отстъпка, в смисъла на това, определен продукт е намален с еди колко си процента от общата цена. Това може да се отнася за един артикул, но може да се отнася и за цялата поръчка.  

Някои промо кодове ви дават конкретна сума, която да приложите към цялата си поръчка. Ако например компанията ви дава бонус от 15 лв. вие може да закупите продукт струващ 30 лв на половин цена. Ако изберете много продукти и сметката е 55 лв. то ще платите само 40. Това е обикновен пример, който не засяга конкретни стоки, но онагледява още един вид отстъпка според промо код.  

Има промо кодове, които гарантират намаления цената на доставка или направо безплатна доставка. Това също може да е голямо предимство за потребителите, защото даден продукт може да му струва по-скъпо според доставката. Обикновено такива промо оферти за намалена или безплатна доставка са възможни когато търговците и куриерите имат споразумение помежду си. Това не интересува хората, те с удоволствие се ползват от по-ниската или липсващата сума за доставка.

Код за „бонус”.  Това обикновено е предложение, което се активира в сайтовете, когато при пазаруване онлайн, потребителят получава възможност чрез написване на код, получен онлайн, да добави още един артикул на определена цена към цялостната си поръчка. Така например когато пазарува в една продуктова линия, клиентът може да допълни кошницата си с още нещо, което наистина ще му е от полза. Това определено увеличава удоволствието и прави по-добър потребителски опит.  


Въпреки че всеки от тези типове кодове може да бъде приложен към покупки без минимален размер, това не винаги се случва. Самите компании определено подхождат различно спрямо вида намаления. Онлайн промо кодовете, за да бъдат активирани обикновено изискват минимална сума за поръчка, за да бъдат осребрени.  

С други думи, трябва да похарчите определена сума за допустими артикули, преди да можете да получите отстъпката. Или пък, трябва да сте лоялен клиент на дадената компания. Или пък сте спечелили промо код благодарение на предишни пазарувания. Вариантите са много, просто преди реализацията на промо кода е добре да разгледате условията, при които се ползва.  

Също така знайте, че кодовете могат да се прилагат за повечето артикули, които магазинът продава, или само за конкретни артикули или категории. Освен това можете да получите някои отстъпки автоматично при плащане без код, докато в други случаи трябва да кликнете върху определен линк или да напишете . Хубавото при промо кодовете е, че има обратна връзка. Ползите не са само за потребителите, но и за търговците, които имат възможност да увеличат продажбите си, но и да спечелят доверие пред своите клиенти.  

Ако искате да разберете защо е хубаво да използваме промо кодове, когато пазаруваме онлайн, можете да посетите директно платформата ПромоКод.бг. Там ще видите изложени актуални предложения, засягащи почти всички  видове отстъпки, които споменахме в текста дотук. А след това, след това ви очаква приятно пазаруване.