Защо някои мъже не обичат да изненадват с подаръци жените

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay.com

Макар че чувствата не са материални, почти няма да откриете жена, която съзнателно да откаже подарък от мъж. Проблемът обаче е, че докато някои мъже може да отрупат любимата жена с най-шикозни подаръци, други не са склонни да подарят дори едно цвете.

Ако се запитаме каква е причината, първото, за което се досещаме, е скъперничеството на мъжа. Но невинаги това е най-рационалното обяснение. Има и други фактори, които възпират определена категория мъже да се въздържат да правят подаръци на половинките си.

  • Смятат подаръците за излишен атрибут във връзката

Има мъже, които са на мнение, че чувствата не се купуват и няма смисъл да избират подаръци. Те могат да изразяват чувствата си чрез прояви на внимание, грижа, нежност, но не купуват подарък, колкото и перфектни да са иначе. Ако жената намекне тактично, че може да се зарадва от нещо специално, избрано например от магазин за уникални подаръци podaratsi.bg, умният мъж ще започне да подарява поне от време на време по нещо.

  • Не осъзнават какво е значението на подарените цветя за жената

Не са рядкост мъжете, които не считат за нужно да поднасят цветя на жена. За едни от тях букетът е загуба на пари, след като след няколко дни ще бъде изхвърлен. Други се притесняват, че цветята няма да се харесат. Има и трета категория, за които пък е неудобно да се появяват сред обществото с букет, за да не ги помислят за отявлени романтици.

  • Не искат да харчат излишни пари за подаръци

За съжаление се срещат и мъже, които може да са много влюбени, да се грижат за жената по всякакъв начин и да й говорят за любовта си, но никога да не й подаряват нищо. За тях подаръците са глупост и излишно похарчени пари. Ако жената се опита да им обясни, че има нужда от такъв израз на внимание, мъжът може да я обвини, че е прекалено комерсиална.

Не трябва да се забравя обаче и нещо друго. Понякога и самите жени имат вина за това, че не получават подаръци. Ако например се намръщят след поднесен букет от лалета, защото са очаквали рози, или демонстративно изхвърлят подарения парфюм, ако не им харесва.

При връзка, изградена върху взаимно уважение и обич, е възможно никой да не страда от липсата на подаръци. Но ако все пак жената много държи мъжът да я изненадва с тях понякога, може би трябва да го мотивира повече за това.