Последното порно кино в Париж затваря врати

Последното порно кино в Париж затваря врати

А еротиката от едно време затваря крака

Beverley cinema, където се прожектират винтидж еротични филми от 1960, е мястото, което превръщаше мокрите сънища в реалност през последните няколко десетилетия.

Една от причините то да затваря врати е непобедимата конкуренция, която се появява заедно с развитието на Интернет. И въпреки, че продадените билети намаляват почти три пъти през годините, собственикът Морис Ларош споделя, че това не е основната мотивация киното да преустанови своята дейност. 74-годишният французин е готов да се пенсионира и да се оттегли от киното, а ние можем само да завиждаме на богатството от незабравими преживявания, което е натрупал. Ларош, който притежава киното от около 30 години, споделя, че това за него не са 30 години работа, а 30 години спомени. Една от най-впечатляващите му истории е за семейство, което минава да му благодари с думите, че детето им е от части негово, тъй като е заченато в киното. Тоалетното помещение пък, Морис с усмивка нарича „втората зала“.

porncinema.image

Киното ще функционира до февруари месец, като след това ще бъде театър за представления тип „one man show”. Мястото се радва на огромно медийно внимание от медии по цял свят, което пък резултира в растеж на продажбата на билети напоследък. Въпреки това салонът за еротични филми ще затвори врати, а редовните му посетители, повечето от които приятели на Морис, все още не знаят с какво биха заменили подобното преживяване.

porncinema3.image

Място за разврат или уникална бизнес идея - размишленията оставаме на теб. Но тенденцията да заклеймяваме еротиката, докато светът става откровено пошъл и вулгарен, е все по-категорична.

Текст: редакторите

Коментари

От общината