Най-очакваните кино-премиери през 2019

icon
Sofialive.bg

Новата година е вече тук, ние също! Вече нямам търпение за цялата вълна от нова музика, филми и събития, които се задават с пълна сила. Гмуркам се жаден в търсачката, преглеждайки десетки трейлъри и прочитайки десетки ревюта. В резултат списъкът с най- очакваните кинопремиери вече е факт. Четете и водете бележки.

И през 2019 г. тенденцията Холивуд да произвежда предимно продължения и римейки, продължава. Вече не минава година без да има филм за Спайдър-мен. През изминалата година гледахме „Венъм“, който е базиран на комиксите за човека-паяк, а малко преди Коледа и анимацията „Спайдър-мен: В спайди-вселената“. През лятото на настоящата ни очаква „Спайдър-мен: Далеч от дома“.

Според IMDb (най-големият уебсайт с информация за филми) най-очаквания филм за 2019 г. разказва за един от най-популярните и силни герои от пантеона на Марвел - „Капитан Марвел“. Ролята е поверена на носителката на Оскар Бри Ларсън. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Главната героиня пък живее на планетата на крий Хала и е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс.

 

Първияt трейлър на филма бе пуснат преди три месeца, като към момента е гледан над 49 милиона пъти в YouTube. Премиерата на лентата в България ще бъде на 8 март. Другите два най-очаквани филма според IMDb са „Отмъстителите 2019“ и „Х-мен: Тъмният феникс“. Аз лично не си падам много адаптациите по комикси и затова често ги пропускам, „Тъмният феникс” обаче бих го гледал само заради само заради червенокосата Софи Търнър. Лентата ни въвлича дълбоко в личния свят на телепатка Джийн, връщайки ни далеч назад в нейното детство и травмата, която я белязва завинаги.

 

Не бих пропуснал обаче новото творение на майстора на свръхестествените истории М. Найт Шамалан. „Стъкления“ идва още на 18 януари, като лентата обединява сюжетните линии на „Неуязвимият“ (2000) и „На парчета“ (2016).

В ролите на Дейвид Дън и Илайджа Прайс от „Неуязвимият“ отново са Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън, а от „На парчета“ се присъединяват Джеймс Макавой като Кевин Уендъл Кръмб и множеството самоличности, които живеят в него, и Аня Тейлър- Джой като единствената пленница, оцеляла от срещата със Звяра.


След като хорърът на Джордан Пийл (режисьор и сценарист) „Бягай“ (Get Out) успя да спечели Оскар за „Най-добър оригинален сценарий“, няма как да не изгаряме от нетърпение да видим и новото му творение „US“. Трейлърът на филма освен, че съживява мега якият хит на Luniz – “I Got 5 On It”, към момента има над 10 милиона гледания в YouTube. Вътре пък ще видим очарователна Лупита Нионго. Премиерата за България е на 15 март.

 


Малки и пораснали деца със сигурност ще останат доволни от 2019 г. Освен, че любимата Елза се завръща във „Замръзналото кралство 2“, с нетърпение очакваме и продукциите на Walt Disney “Аладин“ и слончето „Дъмбо“. Изненадващо или не, режисьор на „Аладин“ Гай Ричи, а в ролята на джина oт лампата е Уил Смит.

В “Дъмбо” пък участват плеяда мегапопулярни актьори, сред които Колин Фарел, Ева Грийн, Майкъл Кийтън и Дани Де Вито. След цели 25 години „Цар Лъв“ се завръща на големия екран, а интересът се оказва наитина голям. Трейлърът към анимацията бе пуснат на 22 ноември, като към този момент е гледан над 58 милиона пъти. Озвучаващи ролите са Сет Роугън, Доналд Глоувър, Чиуетел Еджиофор и Джеймс Ърл Джоунс. Популярната изпълнителка Бионсе пък ще озвучи лъвицата Нала. Премиерата на филма за България е с дата 19 юли.

 

Дали просто от любопитство или наистина от нетърпение какво е сътворил този път Куентин Тарантино, сред най-очакваните филми се нарежда и неговото ново творение. В „Имало едно време в Холивуд“ участват Брад Пит и Леонардо Ди Каприо. Лентата разказва за актьор и дублиращия го каскадьор, в залязващия етап от кариерата им, които опитват да пробият във филмовата индустрия в разгара на култа към Хелтър Скелтър, който властва в Лос Анджелис през 1969 г.  Премиерата на филма ще бъде през лятото.

Мартин Скорсезе пък събира Робърт Де Ниро и Ал Пачино в „Ирландецът“, като се говори, че филмът ще появи не на голям екран, а по Netflix. Историята разказва за килър и участието му в убийството на синдикалния лидер Джими Хофа, който изчезва мистериозно през 1975 г.

Убеден съм, че през годината ще се появят и други качествени кинопродукции, но към настоящият момент списъкът с най-очакваните филми, които ще се появят през 2019 г., изглежда така.

 

Автор: Владислав Иванов

A тук можеш да видиш как се превеждат българските народни поговорки на езика на програмистите

Не е лошо да дадеш тласък на таланта си