Blog Spot: От Асен до Лондон с любовь

Blog Spot: От Асен до Лондон с любовь

Или как един български каубой робот живее мечтата на всеки нестандартен инфлуенсър

Асен Асенов - име, което, ако все още не знаеш, е време да запомниш. Днес ти представяме момчето със стил, който самият той описва като детето на Мерлин Менсън и Доли Партън, ако нямога имат такова. С други думи, добре дошъл в света на винтидж футуризма, а ето я и неговата история

English text here

Израснал в малък град близо до Варна​, Асен казва за себе си, че е имал невероятно детство и прекрасни приятели в тинейсжърските си годините, прекарани там. Страстта към модата дължи на артистичното си семейство, по-специално на своята майка. Животът му претърпява обрат, когато решава, че ще се занимава с мода. Имал е огромно желание да изяви гледната си точка чрез начина си на обличане и именно преместването му в София води до това. Създаването на блога му, редом с работата като стилист и П.Р. с доста известни личности в България допринася за успеха му. ​Взима участие и в първите няколко колекции на алтернативна българска марка. Блогът му преждевременно прераства в сайта TheCowboyRobot.com - определя го като едно от най-добрите си решения досега.

asen image

Да бъде моден блогър не е толкова лесно, колкото изглежда, споделя той, като допълва, че  днес всеки се изживява като такъв, но в реалност малцина имат идеите и познанието да бъдат наистина качествени и вдъхновяващи. Той лично е започнал, защото е имал нуждата да споделя идеите си с хора, които имат същата естетика като неговата, като се е надявал да вдъхнови поне един човек на ден, в това да е свободен да бъде себе си. Постепенно започва да споделя стила и на други хора, които са грабнали вниманието му и според него заслужават светлина под прожекторите. Неговият уебсайт е място, където всички са свободни, без предрасъдъци и ограничения, а колкото до аудитория му, по негови думи, тя знае, че Асен следва свой личен стил и рядко се повлиява от последните тенденции в модата.

asen image

От 3 години живее в Лондон и работи за елитна френска марка. Допълнително зе занимава като моден скаут, който търси интересно облечени хора и ги споделя в рубриката си London Streetstyle.

Редакция Ралица Котопанова

Коментари

Какво друго от Героите

Боряна Зафирова: Аз съм Елхата на Туве Янсон

Иска да бъде украсена с много любов, а като малка е мечтала да стане обикновена роза

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Зефира Вълова - музикант с характер

Какво е общото между диригентската палка и цигулковия лък

От общината