#BossMama: Калина от F_Gal

icon
Sofialive.bg

Разкажи най-общо за себе си: откъде си, кратка хронология на нещата, които си правила, къде си сега и с какво се занимаваш.
Модерното градско момиче, някъде между Габрово, Стара Загора, Благоевград и София, смело поело юздите на персоналния си брандинг по пътя към положителната лична репутация. Любовта към журналистиката я получих още в ученическите си години в Националната Априловска гимназия в Габрово, където завърших профилирана паралелка журналистика, успешно усвоена и предадена в регионалния всекидневник на родния град. Годините продължиха в обучение, отдадено изцяло на изкуството и медиите. Доскоро бях главен редактор на една от модните медии в страната, а в момента съм изцяло отдадена на академичното си образование в университета в Благоевград, изследвайки българската блогосфера и предавайки своя опит на студентите в упражнения по "Изкуства в интернет пространството". Това е абсолютното удоволстивие, в което лично да срещнеш част от своите последователи и да споделиш своя опит на живо.

Какво се изисква, за да стане един човек моден блогър?
На първо и единствено място въображение. Много е страшно, когато човек не го притежава, а да не говорим за дамите. Майсторство е да владееш всяка ситуация без да позволяваш на дадена дреха или вещ да те управлява. Искрено се забавлявам с приятелите си, когато кажат: “На теб ти прилича....“. За мен това е едно от тривиалните оправдания на човек да каже, че не харесва и възприема себе си по даден начин. Основно правило е да обичаш отражението в огледалото.20597869_10213894726430651_1073020041_o_1100

Как успяваш да се справиш с търсенето от страна на аудиторията ти към постоянен приток на ново съдържание?
В момента, в който натиснеш бутона Follow, добавяш към личния си списък с предпочитания човек, когото харесваш и който те мотивира. Социалните мрежи и медии са нещо, което научиш ли се да управялваш правилно, може да бъде особено полезно.

Как определяш стила си?
Преминах през толкова различни стилове, че ще бъде срамно да определя само един като свой фаворит. Модата е доста изменчиво нещо, така че аз само се наслаждвам на нейния кръговрат, но периодите, които бих определила като близки до себе си са модата на 60-те и бохемския шик.

Какво търсиш и как го намираш?
Всичко и по всяко време. Абсолютен фен съм на онлайн пазаруването и прилежния мониторинг.

Каква е най-ценната ти находка и как се сдоби с нея?
Всеки определя според вкуса си типа на най-ценната си находка. Нека приемем, че за мен всяка е такава. Една от последните бе ефирната дълга рокля от плисиран жоржет в цвят пудра от последната Conscious Exclusive колекия на H&M, изработена от устойчиви материали и фин полиестер, който е от рециклирана пластмаса от крайбрежни отпадъци. Харесвам модата с мисия! Същата, каквато трябва да притежава един моден блог.

Разкажи малко за любимите ти тенденции за пролет/лято 2017.
С огромна радост приветствах модата на бельото като връхна дреха, в съвкупност с бралетите и slip роклите. Много женствено и романтично. Не мога да скрия, че напоследък съм изключително отдадена на нежните женствени силуети.


Кои са цветовете, принтовете, материите?
Тъй като съм на лятна вълна, категорично дантела и ефирни, леки материи, както и африканските мотиви върху романтични макси рокли.

Какво бъдеще виждаш в кристалната си топка?
В момента изцяло съм се отдала на академичното си обучение, изследвайки българската блогосфера и формте на самопрезентация на жените в нея. Това ме провокира преди 2 години да създам своя блог, следвайки личната си концепция за успешен персонален брандинг, която всъщност се оказа доста добра. Знам какво мога да дам на своята аудитория и знам, че би било изключително полезно. Никога не съм се затруднявала с идеите за качествено съдържание в блога, защото вярвам, че голяма част от моите последователи притежават интереси сходни на моите. Важно е да боравиш така с образа си, че хората да обичат живота, виждайки го през твоите очи.

Разкажи за това как искаш да се развие F_GAL.
Точна представа за развитието на блога определно нямам. Следвам изцяло интуицията и вътрешната си представа за успешен продукт, която никога не ме е подвеждала. Единственто, в което се убедих е, че аудиторията обича истински и честни съвети и истории. Доста бързо пресява качествено от некачествено съдържание, особено в блогосферата. Така че, моята посока остава подчинена на личните ми предпочитания, които смятам, че са интересни и полезни за моите последователи, а бъдещите планове ще ги научите съвесем, съвсем скоро.

img_4735_1100РЕДАКТОРСКА БЕЛЕЖКА

Винаги съм се вдъхновявал от жените, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат и Калина не е изключение. В свят, който се променя постоянно, да имаш мотивация е животоспасяващо, а нейната идва от двете ѝ прекрасни момичета. Сподели ми, че няма страшно да си млада майка и във вихъра на кариерното си развитие - напротив, точно това я кара да се стреми към по-добро.

Христо Станчев

Бегом към шоколада