Лора Варийска

icon
Sofialive.bg

Мислех си да стана актриса. Родителите ми са актьори и това беше най-естественото нещо на света.
И станах шефче! (смее се) Шегувам се. Всъщност отговарям за връзките с клиентите, за спазването на сроковете, за организацията като цяло.
Заобиколена съм от хора, които обичам и с които ми е забавно. Караме се често, но градивно. При нас всичко е лично и емоционално.

Добрият екип е важен, защото всеки зацикля и има нужда от друга гледна точка. С добър екип всяка идея има шанса да стане гениална.
В офиса ме смятат за (усмихва се и поглежда към другите) тази-която-създава-напрежение. Аз трябва да следя за нещата, с които артистичната душа на архитектите не обича да се занимава.
Сред приятелите минавам за непредвидима, ако става дума за тези в Словакия. Казваха, че ще съм последната от компанията, която ще се омъжи, ще откаже цигарите и ще има дете, а се оказах първа и в трите. С тези от България пък работя и нещата малко се сливат.

По душа съм добра. Но повече се надявам другите да мислят така.
Никога не работя без
кафе, а най-често и детето е наблизо.
Проблемът ми е несправедливостта. Направо превъртам! (повишава тон) Вчера една леля в метрото не пусна една баба да седне на единственото свободно място! И архитектурните конкурси ме вбесяват, като отворихме темата.

Идеите идват с много труд. Това с внезапното озаряване не ми го хвалете. Може в началото да има някакъв проблясък, но всичко стават бавно, трудно и с усилие, ако искаш да е хубаво.
Блокирам, когато ми гръмне главата.
Компромисите са необходимото зло. Склонна съм към тях, защото трябва да гледам и от страната на клиента. Колегите ми предпочитат да воюват.

Работата е като гаражно производство с малко търговийка. Много ни е домашно тук, можем да пием бира по обед, а като ни писне - да играем тенис на маса.
От моята научих, че с добра комуникация се постига много.
Съревновавам се с мързела си.

Скачам в дълбокото всеки път. Не използваме утвърдени архитектурни рецепти - нещата трябва да се получат бързо, добре и почти без пари.
Забелязала съм, че в България не стават бързо, добре и почти без пари. Винаги се прави компромис с едното.
Не знам много неща - колкото повече се занимавам с архитектура, толкова повече го разбирам. За щастие, колегите ми са големи капацитети.

Успехът е да срещаш непознати хора, които се кефят на работата ти.
Най-обичам да е слънчево и интересно. Да гледам филми. Да ми е вкусно. Радвам се, че в местата, които сме правили, готвят точно така.
Току-що разбрах, че съм гладна. Кога стана обяд?
Ще ми се да бях заснела някой страхотен филм.
Или поне да бях казала нещо умно.


Студио Funkt са на www.funkt.eu

Фотография Васил Танев

Всеки ден ходи до Съдебната палата, за да удари един подпис. Но не защото е в издънка, а за да си завери стажа. Както прави всеки уважаващ себе си адвокат. Бъдещ, имаме предвид