Ангелският дял

icon
Sofialive.bg

Без да увъртаме много-много за режисьори, актьори и награди (а от последните Ангелският дял си има достатъчно), влизаме директно в сюжета. Роби е излят като по калъп - типичен представител на британското „изгубено поколение", който макар и в разцвета на силите си, не успява да си намери свястна работа. Единственият начин да се излезе от подобна задънена улица е като се забъркаш в съмнителни далавери с още по-съмнителни субекти. И накрая, неизбежно е, се навреш или между крошетата на някой враг на улицата, или между тези на полицията. Роби, за по-интересно, поема удари и от двете страни.

angels-share_800.

Притиснат в ъгъла от закона, той отървава затвора, но му се налага да полага 300 часа обществено полезен труд. Така попада в група с още трима братя по орис - Рино, Алберт и Мо. Извън заниманията, с които си плащат „данъка" на отхвърлящото ги общество, четиримата умират да пият уиски заедно. Така, в калъп, дружината се озовава на дегустация на шотландско уиски.

В дестилерията Роби скрива шапката не само на лаиците, дошли по-скоро заради безплатната пиячка, но и на изпипани майстори дестилъри с нюх на лукави лисици. Излиза, че нашият човек има толкова изтънчено небце, че с него може да напипа почти всяка жилка в глътка уиски. Новото и неподозирано оръжие веднага е впрегнато в план, който или ще изкара всички около Роби над водата, или ще ги запрати на дъното.

с една дума
ИРЛАНДИЯ. Страната, в която е започнало производството на уиски - поне според първия писмен източник за това от 1172-ра. Отново по писани показания, Шотландия, която е втората в света страна-производител, е официално в играта чак от 1494-та.

{{trailer}}

Текст Еди Колев