Завръщането на първия отмъстител

icon
Sofialive.bg

След дълго чакане Капитан Америка отново връхлита в най-новата продукция на Marvel Завръщането на първия отмъстител.

В него ще видиш познатите вече Крис Евънс в ролята на Стив Роджърс, Скарлет Йохансон като безскрупулната Черна Вдовица, а Самюъл Джаксън слага маската на окото и се превръща в Ник Фюри - ръководител на тайната организация ЩИТ. Себастиан Стан играе Бъки Барнс - най-добрият приятел от детството на Капитана, но и най-големият му враг - Зимният войник. Капитан Америка и Черната вдовица привличат на своя страна млад съюзник - Сам Уилсън, познат като Сокола. Много скоро тримата се озовават срещу неочакван и страховит враг - въпросния Зимен войник.

the_winter_soldier1_800

Втората част на поредицата се развива във Вашингтон. Събуден за мисията в Отмъстителите от седемдесетгодишна ледена консервация, Стив Роджърс не може просто да продължи живота си по нормален начин. Завръщането на първия отмъстител го заварва в момент, в който се мъчи да се приспособи към съвременния свят, но след като нападат негов колега от организацията ЩИТ, Стив се забърква в куп интриги, които излагат на риск целия свят.

Една неочаквана смърт променя хода на събитията, а основният мотив във филма е това, че не можеш да имаш доверие на никого.

Сюжетът поставя Капитана пред труден избор. Дали да помогне на най-добрия си приятел, когото смята, че е изгубил завинаги, или отново в негово лице да пребори един от най-добрите наемни убийци. Срещата между Зимния войник и Капитан Америка е силно емоционална, защото и на двамата слабите им места всъщност са емоциите.

Любопитно е, че Зимният войник е създаден за комиксите на Marvel от Ед Брубейкър през 2005. Въпреки че героят Бъки Барнс съществува в комиксите за Капитан Америка, той е убит през Втората световна война и не е съживяван, докато Брубейкър не го връща като Зимния войник.


the_winter_soldier2_800

Това, което ще видиш този път, е по-малко история, но компенсирана с много повече екшън. Новите лица са Робърт Редфорд в ролята на Алекзандър Пиърс, Франк Грийо (Гангстерски отряд), Калън Мълви (Враг номер едно и 300: Възходът на eдна империя) и Емили Ван Камп (от ТВ сериала Отмъщението).

Ако след края на филма тръпнеш за следващата част, то изчакай да минат финалните надписи, за да се насладиш на малък откъс от това, което следва в третата част на поредицата. Междувременно се вгледай внимателно в хората, които имат малки роли във филма. Да видим дали ще познаеш кой играе пазача в музея.

с една дума
MARVEL. През 1961 Atlas Comics променя името си на Marvel Comics. Същата година редакторът на издателството Стан Лий забелязва, че компанията DC Comics печели много от новата си поредица Лигата на справедливостта и решава да опита нещо подобно, но с много различен и новаторски похвад. Той измисля супергерои, които живеят и действат като истински хора, не са идеализирани, както дотогава и имат реалните проблеми на хората. Разковничето е комиксът Фантастичната четворка, който Стан Лий създава заедно с художника Джак Кърби - история за четирима изследователи, които след облъчване се сдобиват с различни необикновени сили.

{{trailer}}

Текст Десислава Мирчева