Капитан Америка: Първият отмъстител 3D
Капитан Америка: Първият отмъстител 3D Капитан Америка: Първият отмъстител 3D Капитан Америка: Първият отмъстител 3D

Капитан Америка: Първият отмъстител 3D

Поредният филм от вселената на студио Marvel, с който се връщаме към Втората световна война

Вече видяхме четири от тях - Железният човек (1 и 2) и Невероятният Хълк, а само преди два месеца ни сервираха и доста добрия Тор: Богът на гръмотевиците с онзи австралийски левент Крис Хемсуърт. Капитан Америка е и последният ордьовър, преди да излезе филмът, който ще събере всички супергерои на студиото - Отмъстителите, чиято премиера е заредена догодина по същото време.

Засега обаче ни остава да се забавляваме с хилавия Стив Роджърс (Крис Евънс от Фантастичната четворка), който се натиска да се запише в щатската армия по време на Втората световна, но никой не го взима насериозно. Тогава ей-така, изведнъж, го приемат в суперсекретна програма, от която Стиви излиза със суперспособности и супермускули. После почва да трепе наляво и надясно гадните нацита, които си имат за шефче злия и изобретателен гад Йохан Шмид (или добре познатия ни Хюго Уийвинг).

Капитан Америка всъщност не е истинско 3D - режисьорът Джо Джонстън се отказал от триизмерното снимане още на първия ден. Затова филмът е направен релефен чак по време на постпродукцията, като особено внимание е отделено на специалните ефекти. Причината: продуцентите се вслушали в тежката дума на Джонстън, защото все пак бе избран сред останалите кандидати заради работата му над трите оригинални части на Междузвездни войни.

с една дума
АКЦЕНТ. Главният злодей във филма - Хюго Уийвинг, излъскал немския си акцент, като гледал в устата двама от най-големите киногерои на фатерланда - Вернер Херцог и Клаус Мария Брандауер.

Коментари

Друго от книги

2016 - годината, в която рокът не умря

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Калигула

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

Зимни приказки

Зимни приказки

Изложба рисунки на Петя Константинова

От общината