You’re Not Wearing Your Tie

icon
Sofialive.bg

Така, планът е следният - на 30-и вечерта се счупваме цяла нощ от музика, след това спим малко през деня и ставаме да посрещнем новата година, кой както си знае. Понеже всеки изпечен парти ветеран ще отговори утвърдително на въпроса трябва ли да започнем новогодишното празненство от предната вечер. А като говорим за ветерани и свързаните с тях героични подвизи и особено уважение, настоящата оферта включва няколко такива.

Откакто се завърнаха през 2009-a, Babyface Clan в края на всеки декември ни помагат в иначе нелеката мисия да изпратим подобаващо отиващата си по дяволите настояща година. Концертите им, които по принцип са белязани от космично истеричен саунд и фронтмен великан, последните две години карат голямото помещение на Mixtape 5 да изглежда малко. В опит да осигурят повече пространство, Кланът се обръща към централна софийска локация, откъдето получава отрицателен отговор, поради опасения от вандалщини (както изглежда наричат танците хората, които държат въпросната зала). Да не се отплесваме - мястото в крайна сметка ще бъде Жул Верн. Другата голяма разлика обаче е, че този път концертът отбелязва и излизането на новия албум на групата You're Not Wearing Your Tie.

bfcjules_400

Както знаеш, ние сме с връзки в случая, затова може да ни се довериш - албумът е реалност, записан е тук, в студио Sub Zero и отчасти в студиото на Блуба Лу, след което е мастериран в Нашвил. За Babyface Clan като цяло е излишно да пишем сега - ако не знаеш кои са, значи или не се вълнуваш от никаква форма на рок музика, или си прекарал последните 15-20 години на космическа станция, обикаляща около някоя друга планета. В края на краищата не са много местните банди, които са свирили на една сцена с групи като Placebo,‭ ‬Groove Armada,‭ ‬Molotov,‭ ‬Stereo MC's,‭ ‬Asian Dub Foundation,‭ ‬Sheep on Drugs,‭ ‬Dead Kennedys. От новия албум (чието заглавие е последната реплика в предпоследния филм на Хичкок Полуда) препоръчваме да видиш клипа към парчето „No Pressure".

bfcspirit2010_638

Препоръчваме също така да си купиш диска преди или след концерта, тъй като на всички е известно, че музикант къща не храни, но пък и пиенето не е без пари. Многобройните страстни фенове ще имат и възможността да си купят чисто новия тишърт, а останалите - просто да забравят за малко кога и къде точно се намират с всички парчета от албума, плюс някои съвсем нови. Дори и случайно да решиш да си тръгнеш след последния бис, ни се струва, че няма да ти е лесно - ще последват диджейски сетове на „нашия Иво, на Роси, която прави обложката, на Поли, която прави фланелките, и може би на мен", информира ни самият Насо Русков.

Повече инфо тук
Вход 10 лв.


Текст Веселин Трандов