smallman & Иван Шопов

icon
Sofialive.bg

Колаборацията между могъщите smallman и електро-майстора Иван Шопов (и магичните гласове на Авигея) вече е толкова обичайно нещо, че май можем спокойно да пропускаме добавката на името на диджея и продуцент. Чакаме само те самите да ни го кажат, но явно Иван Шопов се е превърнал в неделима част от smallman. А сега колективът прави логична следваща стъпка по пътя си - видеоклип, лайв DVD, собствена бира, нова музика и, разбира се - отново на концерт.

smallman shopov image

Концертът
Club Terminal 1 се е превърнал в нещо като софийска база на smallman - последните им няколко концерта са именно там. Там и ще бъде новият им лайв на 13 април - отново с Иван Шопов и Авигея, както се разбрахме. Знаеш отлично какво те чака на лайв на този музикален проект - прецизност, великолепна музика, тежки китари, мощен ритъм, електронни импресии и бийтове, фееричен глас, песента на гайда и кавал, замайваща визия и винаги нещо ново, нещо допълнително, за да остане и този концерт в главата ти. Сега smallman са подготвили няколко изненади.

smallman shopov image

Видеоклипът
Колкото и да е странно за група с 15-годишна история и 4 албума, до момента един от най-силните ни музикални проекти няма официален видеоклип. След брутално силния запис Inner Oceans обаче, записан и мастериран в Лондонското Core Studios, успешните концерти в Европа и изцяло новата концепция на бандата като лайв сет и сценично присъствие, назря моментът и за видеоклип. Естествено - както можеш да очакваш от smallman - дело на изключителни професионалисти и с абстрактна, но завладяваща история и визия. Изборът за песен от Inner Oceans е паднал върху “Fenix”. Режисьор на видеоклипа е Руши Видинлиев, за когото това ще бъде режисьорски дебют. А оператор е познатата ни от редица проекти Лора Мушева. За пълна картинка - чакаме 13 април, когато ще видим видеото за пръв път по време на самия лайв, докато групата ще свири музиката на живо, в синхрон с прожекцията.

smallman shopov image

Новата песен
Да, логично е, когато има такава синергия между smallman и Иван Шопов, нещата да продължат в правилната посока. Бандата е готова с чисто ново парче, което се казва "Silence" и ще чуем за пръв път на живо на 13 април. А дали това е тийзър към предстоящ албум? Силно се надяваме.


smallman shopov image

Бирата
Iron Maiden, Behemoth, Clutch, Red Fang, Graveyard, Moonspell, The Sword, Opeth, Odd Crew… списъкът на страхотни рок и метъл банди, които имат разкошни собствени бири може да продължи още поне два абзаца. След метъл машните Odd Crew, smallman са втората българска банда, чието име ще се появи върху етикет на бира. И не е изненада, че те също са се обърнали към нашите Горнобански приятели от Blek Pine - качеството на тяхното пиво е доказвано... много пъти и с личен опит. Стилът на бирата, която носи и името на сингъла с видеоклип Fenix, е сезонен американски ейл с алкохолно съдържание 5,6%, три вида хмел, лек плодов и цитрусов вкус и дискретна, но освежаваща горчивина. Засега бирата ще може да се намери само по време на лайва, а след това ще се сервира и в избрани барове и магазини.

smallman shopov image

Лайв DVD
Накратко - целият концерт ще бъде заснет професионално с няколко камери от различни ъгли, лайвът ще бъде записан, а ти ще бъдеш част от няколкостотин души, които ще бъдат основен герой в предстоящия първи концертен DVD на smallman. Велико!

smallman shopov image

Е, след всичко това, остава само да се сетиш и за бонуса, че четвъртък вечер всъщност е петък вечер, защото петъкът е почивен ден. Всички причини да бъдеш заедно с нас на концерта.

Билети по 20 лева от Eventim и на входа на клуба