5 любими книги на певицата Лидия Ганева

icon
Sofialive.bg
Източник: Лидия Ганева

Всеки от нас изгражда и променя своя списък с любими книги спрямо периода от живота си и настроението. Но със сигурност има няколко книги, които са най-важните за нас и са ни спасявали в трудни моменти или радвали в най-щастливите. Онези, които винаги ще стоят на лавицата.

В рубриката "#Любими книги на..." днес за любимите книги и защо са ценни за нея говори певицата Лидия Ганева.

Лидия Ганева бе сред финалистите в сезон осем на „Гласът на България“. Наскоро тя представи втората си авторска песен на български език.

Още: 5 най-важни книги за актрисата Вилислава Кирилова

Лидия израства в артистично семейство. Нейната майка - Невяна Ганева, е народна певица, част от хоровите състави на ансамбъл "Тракия" и "Мистерия на българските гласове", а баща ѝ - Иво Ганев, е танцьор и хореограф.

Ето какво ни сподели тя:

Прочетох “Малкият Принц” за първи път, когато бях много малка, тепърва се учих да чета. Докато я четях не разбирах всичко, но имаше нещо, което ме караше да продължа.


С времето осъзнавам, че съм я чела повече от 3 пъти и всеки път всичко става все по-кристално ясно. Това е една от тези книги, които с всяко прочитане откриваш по нещо ново. “Малкият принц” ме омагьосва с историята за невинността и детската перспектива в света на възрастните.

Още: 5 любими книги на актрисата Добрина Гецова

“Приятели мои” е българска книга с вълшебни разкази от Людмил Станев. Бях в една приказна Галерия в Созопол, когато приятелка на майка ми ме запозна с литературното творчество на Людмил Станев. Бях пленена от думите, с които описваше нейната любов към неговите разкази и реших да си я взема.

С времето си закупих и прочетох почти всички негови книги. Препоръчвам ги с две ръце. Българската литература е път към безтегловността.

“Daisy Jones & The Six” разказва история на група от 70-те години, която дава индивидуални интервюта преди техния последен концерт след разпадането им като група.

Начинът, по който авторът Тейлър Дженкинс Рийд описва сцената на rock&roll-ът през 70-те години, е много автентичен.

Още: 5 любими книги на актьора Пламен Великов

Нещо което, много харесах в книгата, е фактът, че авторът не се страхува да отделя внимание на теми табу като злоупотребата, сексуалните взаимоотношения и наркотиците, при положение че е напълно ясно, че точно те вземат голяма част от музикалната индустрия.

Като певица и артист заобичах музикалния свят, който Тейлър Дженкинс Рийд създава в този роман. Дори ми харесаха всички онези rock&roll клишета, които тя използва.

“Пчелата” е една от първите книги, които прочетох от чисто любопитство, а не покрай училище. Тя ми беше препоръчана от един много близък човек за мен. Всъщност се случи така, че този човек ми подари книгата си, която толкова много обича, защото беше сигурен, че ще науча много от нея.

Бях едва на 13 години, когато я прочетох и съм благодарна, че толкова рано разбрах, че любовта е всичко, което ни заобикаля. Всички тези малки сценарии в главата ни, жестове на хората, които обичаме, заобикалящата ни природа, бъдещите, идващи със скоростта на светлината уроци… Всичко е любов. Това беше моето заключение след като прочетох “Пчелата”.

Още: 5 любими книги на актрисата Анджелика Джамбазова

“Антон и Точица” беше най-любимата ми детска книжка като малка. Тя ми беше като спътник през детството. Моята майка ми я четеше много често, а аз все толкова я обичам.

 

Интервю на Илиана Симеонова

5 любими книги на актьора Сотир Мелев

5 любими книги на Дони Василева

5 най-любими книги на актьора Цветомир Иванов

Любими книги на актьора Теодор Елмазов

5-те най-любими книги на актьора Марин Рангелов

5 най-любими книги на актьора Антон Порязов