6 стъпки за грижа на кожата през по-студените месеци

icon
Sofialive.bg
Източник: Архив

Есента  не е просто прекрасна заради красивата природа и перфектно свежите температури - освен това тя осигурява достатъчно време да се подготвим за предстоящите месеци. Какво да направим за да подготвим кожата си за студените месеци?

Използвайте продукти с добавен витамин С

Витамин С помага за възстановяване на уврежданията на кожата през лятото, като тъмна кожа и неравномерен тон. Добавянето на богата на витамин С формула помага за лечението на фините линии и бръчки и предпазва кожата от свободни радикали.

Не спирайте да използвате слънцезащитни продукти

Слънцезащитата е целогодишен процес. Задължително продължете да използвате продукти с SPF от поне 30 в състава им. Препоръчваме ви продуктите за защита от слънце на Юриаж.

Отидете на почистваща процедура за лице

Това е важно поради няколко причини. Освен че тенът ви тенът ви ще се подобри, кожата ви ще се почисти от всякакви мръсотии и ще бъде цялостно регенерирана.


Ексфолирайте кожата си

Редовното ексфолиране ща направи кожата ви блестяща.

Хидратирайте кожата си повече

Кожата определено се нуждае от малко повече влага сега, когато температурите падат - придържайте се към нещо сравнително леко - като серум, а не тежък крем.

Използвайте крем за очи

Деликатната кожа около очите ви е първата, която усеща въздействието на променящите се сезони, което може да се прояви в подпухналост или фини линии. Използването на лек крем за очи или гел преди лягане ще ви помогне да поддържате кожата си спокойна и хидратирана.