Баница с едно яйце - супер икономична

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

яйца - 1 бр.

кори за баница - 12 бр.

олио - 1/4 ч.ч.

сирене - 200 г

газирана вода - 120 мл

прясно мляко - 100 мл


олио - за мазане на тавата

ръсеница от семена - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето с вилица в купа.

Прибавяме газираната вода и прясното мляко. Ако не е солено сиренето, може да се сложи и щипка сол по преценка.

Вземаме корите и ги делим на две места по 6 бр. Една кора мажем с олио с четка. Отгоре слагаме втора кора, но не я мажем с олио.

На 1/3 от кората слагаме по ширина тънка точилка за точене и прехвърляме корите към другата част.

Поръсваме с натрошено сирене, навиваме с точилката, свиваме от двата края навътре, за да стане къдраво руло и вадим. Така от всички кори правим къдрави рула.

Нареждаме ги в тава, намазана с олио.

Включваме на 200 градуса фурната да загрее. Изливаме сместа върху наредените рула. Ръсим баницата със сусам.

Печем до порозовяване.