Една нетрадиционна рецепта за супа топчета

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пуешка кайма - 250 г от бут

моркови - 2 бр.

целина - 50 г прясна

лук - 2 глава

ориз - 1/2 ч.ч.

белтъци - 1 бр.


масло - 60 г

магданоз - 1/2 връзка

микс пипер - 3 щипки

сол - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Целината се измива и нарязва на малки кубчета.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Морковите, половината лук и целината се слагат се в тенджерата, в която ще се вари супата.

Заливат се с 500 мл студена вода и солта и се задушават.

Оризът се измива до бистра вода.

Каймата за супата се слага в малка купа.

Прибавя се половината от измития ориз, останалия лук, половината магданоз и белтъка.

Каймата се омесва много добре и се оформят малки топчета.

Когато зеленчуците се задушат, се прибавя 2 л. гореща вода.

След като водата заври, се прибавят топчетата.

Вари се 20 мин., след което се прибавя останалият ориз в супата.

Вари се 10 мин., след което се прибавя останалият магданоз и маслото.

Котлонът се изключва и тенджерата със супа топчета се оставя още 10 мин. на котлона.