Интересни цитати на Стив Джобс

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са привикнали към среда, където отличните постижения се очакват.”

 

***

Още: 12 забавни цитата за майчинството

 

„Иновацията различава лидера от последователя”.

 


***

Още: Цитати за живота, любовта и успеха от Дженифър Анистън

 

„… почти всичко – всички външни очаквания, цялата гордост, целият страх на притеснението от провала, тези неща просто избледняват пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което е наистина важно. Да помниш, че ще умреш е най-добрият начин, който знам да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш нещо за губене. Вече си беззащитен. Няма причина да не следваш сърцето си.”

 

***

Още: Най-известните и запомнящи се цитати на Уинстън Чърчил

 

„По-забавно е да си пират, отколкото да работиш във флота.”

 

***

Още: Вдъхновяващи цитати на Опра Уинфри

 

„Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.”

 

***

Още: 10 незабравими цитата на Майкъл Джексън

 

„Останете си гладни, останете си глупави!”

 

***

Още: 20 вдъхновяващи цитата на Адам Смит

 

„Не можеш просто да питаш потребителите какво искат и да опитваш да им го даваш. До времето, в което ще си го създал, те ще искат нещо ново.”

 

***

Още: 20 вдъхновяващи цитата на Джейн Остин. Десетият ще ви изненада!

 

„Пикасо е казал: „Добрите художници копират, великите – крадат. „Ние никога не сме се срамували да откраднем гениална идея.”

 

***

Още: 10 незабравими цитата на Александър Стамболийски. Шестият ще ви изуми!

 

„Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.”

 

***

Още: 10 безсмъртни цитата на Йордан Йовков. Петият е велик!

 

„Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: „Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав.” Вече 33 години се поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: „Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?” Когато отговорът беше „не” няколко дни поред, знаех, че е време за промяна.”

 

***

Още: 10 цитата от великия Мохамед Али

 

„Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единственият начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа.”

 

***

 

„Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това.”