Те ухаят убийствено и
ароматът им напомня на борова гора, а
вкусът им е толкова специфичен, че цепи
мненията на две. В единия лагер са
влюбените до полуда в тях, а в другия -
лютите им врагове. По средата седи една
простичка рецепта, за която ни трябват
няколко неща:
2 ч.ч. сурови орехи,
1 щипка сол,
1 щипка черен пипер,
2 с.л масло,
шепа пресен розмарин,
4 с.л мед.
Разтопяваме маслото
заедно с черния пипер и солта, след което
изсипваме получената смес в дълбока
купа, в която добавяме и останалите
продукти. Разбъркваме хубаво орехите
и ги разпределяме равномерно в тавата
за печене, където ги държим 15-20 минути
на 160 градуса. Махаме ги от фурната и
изчакваме да изстинат малко, а после
отново ги разбъркваме, ама най-внимателно
- заради меда здраво полепват по съда и
после няма махане. Вървят с печено бри,
зелена салата или остро уиски, но няма
да сбъркаш и ако ги сервираш сами.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари