Какво ще е времето на 30 октомври 2023 (понеделник)?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

На 30 октомври 2023 г. времето ще остане без съществена промяна, сочи прогнозата.

Отново топло за октомври

В понеделник ще бъде слънчево, в сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни с мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 23°. По-късно вечерта над източните райони ще се появи ниска облачност.

Още: Тоалетната далеч не е най-мръсното нещо в дома - ще се учудите къде живеят най-много бактерии

Слънчево в планините

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Приятно време по морето

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места ще има намалена видимост или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19°-21°, в района на Шабла 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Късно вечерта ще се появи ниска облачност.

Още: Чаят от джинджифил има БЕЗБРОЙ ползи

Кога изгрява слънцето в София?


Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 58 мин. и залязва в 17 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 23 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 47 мин. и изгрява в 18 ч. и 10 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

Атмосферното налягане малко ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

 

Още: Лекарите препоръчват да правим това при висока температура

Китайките разкриха какво правят, за да изглеждат вечно млади - много прости трикове