Необходими продукти:
спагети - 200 г
сол
бекон - 150 г (Панчета)
зехтин - 2 с.л.
яйца - 2 бр.
пармезан - 50 г
черен пипер
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.
Едновременно с варенето на спагтите се приготвя и сосът към тях.
Беконът се нарязва на кубчета и запържва в сгорещена мазнина.
По желание може да се добави счукана скилидка чесън.
Яйцата се разбиват в купа заедно с настъргания пармезан.
На струйка се добавя от водата в която се вари пастата.
Към запържения бекон се прибавят отцедените спагети, а малко след това и при непрекъснато разбъркване се наливат разбитите яйца с пармезана.
Ястието се готви още минута-две, след което е готово за сервиране.
Още от Живот и здраве:
- Какво не знаете за зъбните импланти – 7 факта, които изненадват дори пациентите
- 5 чести грешки при използване на слънцезащитен крем (и как да ги избегнем)
- Защо е важно да приемате колаген
- Ето как се пише: ваучер или ваучър
- Супер смешен виц за днес, 11 юли, 2024 г.: На кастинг
- Ето как се пише: братовчед или братовчет
- Супер смешен виц за днес, 10 юли, 2024 г.: Приятелки
- Ето как се пише: акаунт или ъкаунт
- Супер смешен виц за днес, 9 юли, 2024 г.: Един заек
- Ето как се пише: оттенък или отенък
Коментари