Любов навреме

icon
Sofialive.bg

Всички обичаме изненадите – дребни или не толкова, с панделка или без. Но когато става въпрос за денонощно щастие и грижа, най-добре е изненадите да са сведени до минимум и нищо да не е оставено на случайността. Ако сте позабравили какво са ви говорили в часовете по биология или сте се хихикали на подробните анатомични картинки в учебника, ще резюмираме набързо най-важното за птичките и пчеличките – не като физическа дейност, а като процес, който се случва след голямото удоволствие в нейното тяло.

За да се стигне до забременяване, в яйцеклетката трябва да проникне сперматозоид. Това може да се случи единствено по време на овулация – кратък период от време, в който яйцеклетката се освобождава от яйчника и е готова да бъде превзета от противниковия отбор. Тънкият момент е да разбереш кога точно са тези заветни часове.

Тук в помощ на семейното планиране идват тестовете за овулация като Oview, които с точност до 99% показват пика на лутеинизиращия хормон – знак, че 24 до 48 часа по-късно ще настъпи овулация. Ако сте от хората, които сериозно са се захванали с бебеправене, тази информация със сигурност ще намали значително нивата на стрес и ще направи процеса много по-приятен – какъвто трябва и да бъде. За по-надежден резултат се препоръчва Oview да бъде правен между 10:00 и 20:00, а приемът на течности да бъде намален два часа преди тестването. Резултатът се отчита само след 5 минути и ако е под формата на две ярки червени чертички, е положителен.

И въпреки че тестовете за овулация правят предпазването от бременност по календарния метод малко по-надеждено, ние се чувстваме длъжни да напомним, че ако не сте готови за коренна промяна в живота, латексът е задължителен – поради милиарди причини.

Повече за тестовете Oview виж тук

Текст Нели А. Калчева / Фотография Васил Танев

 

Позира най-професионално и сериозно ни разсмя, но си личеше, че беше под пара – отиваше на среща, за да запише новото си парче