От глава до пети

icon
Sofialive.bg

Едва ли има разумен човек, който изгаря от желание да размазва върху кожата си нефтохимични вторични продукти, парабени, фталати, феноксиетанол (наричан антифриз под прикритие), силикони, алкохол. Но точно те присъстват обилно в голяма част от съвременната козметика.

За щастие редиците на натуралните алтернативи набъбват главоломно и ето днес казваме здрасти на Mosqueta's - биологична козметика, сертифицирана от Ecocert. Колкото и да се взираш в буквите, в етикетите им няма да откриеш синтетични аромати, оцветители или консерванти извън белия списък на Ecocert. Това, на което ще попаднеш в щедри количества обаче, са масла от две диви растения, родом от Южна Америка и Средиземноморието.

 mosquetas_731

Роза москета е звучното име, с което в Чили наричат дивата шипка. Събират я по склоновете на Андите, за да добият маслото в основата на всеки представител на Mosqueta's. Наяве ценните му свойства се изваждат чрез студено пресоване, а благоприятното отношение на роза москета към теб е най-вече заради високото съдържание на Омега 6 и Омега 3 мастни киселини, естествени антиоксиданти, Витамин Е, каротеноиди и фитостероли. Заедно те се борят за обновяването на кожата, поддържат еластичността й, възстановяват я, след като слънцето е оставило своя отпечатък, както и помагат, ако си в люта битка с белези и стрии.

Вторият могъщ компонент в Mosqueta's е красивото средиземноморско растение еликризо, за чийто аромат от векове се говори, че стимулира духовността. За нея не знаем, но сме сигурни, че кара всяка чувствителна кожа да забрави своята капризност. Маслото от еликризо е ценно и рядко, но всяка капка и усилие си заслужават - екстрактът се справя изключително с дерматити и екземи, видимо помага при слънчеви еритеми и се използва и при рани и белези.

mosquetas_614

Именно роза москета и еликризо съюзяват сили в ядрото на Mosqueta's - линия от кремове за всеки тип кожа и всяка част от тялото, масла, маски, продукти за почистване и за специфична грижа, дори и декоративна козметика и хранителни добавки. Списъкът е дълъг и разнообразен - от хидратиращи кремове и такива с лифтинг ефект, през натурален сапун, шампоан и крем гел за изморени ходила, до концентрирани био масла от роза москета.


Още за продуктите и къде да ги намериш виж тук

Текст Нели А. Калчева / Фотография  Васил Танев

Името й е Велика и така, като я гледаме, напълно й подхожда