Панирана рибка, направена по специален начин с интересна салатка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

риба - 2 бр. хек

яйца - 1 бр.

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

брашно - 1/2 ч.ч. бяло

галета - 1/2 ч.ч.


олио - за пържене

картофи - 5 бр.

праз - 1/2 бр.

олио

оцет

сол

 

Начин на приготвяне:

1. Рибата почистете от вътрешностите.

2. Отстранете главата и опашката.

3. Поръсете със сол и черен пипер.

4. Овалете хека в брашното, после потопете в яйцата, които сме разбили предварително, и накрая в галетата.

5. Така направете и с другата риба.

6. Поставете в съд и сложете за малко в хладилника.

7. Поставете тиган на котлона, изсипете олиото, изчакайте да се затопли и след като е готово, добавете рибата.

8. Изпържете първо от едната страна, като след това обърнете на другата.

9. Сварете картофите.

10. Обелете и нарежете на парчета.

11. Почистете праза и него нарежете на ситно.

12. Поставете картофите и праза в съд, добавете олиото, солта и оцета и разбъркайте добре.

13. При сервиране поставете по една панирана риба и част от картофената салата.

 

Приятен апетит!